Echtscheidingsdilemma 13: Disneyland Parijs

Gepubliceerd op: 3 oktober 2019 15:13
Gewijzigd op: 3 oktober 2019 10:13

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Voorpagina,

Helmond: Elke twee weken wordt er in Weekkrant de Loop een echtscheidingsdilemma met u gedeeld. Hierop kunnen de lezers een reactie of advies geven. Om uw geheugen op te frissen, wordt het eerste dilemma hieronder nog een keer beschreven met enkele reacties van de lezers:

Dilemma 13: Disneyland Parijs
De herfstvakantie komt eraan en ik wil zo ontzettend graag een weekje naar Disneyland Parijs met de kinderen, maar mijn ex is er helemaal op tegen. Ze vindt het een commercieel park en vindt dat er veel te veel prikkels op de meiden afkomt. Ze had altijd al moeite met pretparken, maar ik vind die nou net erg leuk en ik denk mijn meiden ook. Onze relatie is echt best goed en we overleggen alles met elkaar, zonder ruzie. Alleen hier komen we gewoon niet uit.

Wat een lastig dilemma. Het lijkt alsof jullie opvoedstijl niet dezelfde is. Is dit alleen op dit thema, of loop je hier vaker tegenaan? Misschien is het goed om samen eens af te spreken hoe jullie met die verschillen om willen gaan. Wil je altijd voor het compromis gaan, of beslis je dat elk zijn eigen deel mag leveren en de ander zijn eigen keuzes daarin maakt? Ik wens jullie veel succes en wijsheid.

Wat willen de meiden zelf? Kan dat een rol spelen? Je zou een keer allemaal bij elkaar gaan zitten en daar afspreken hoe jullie omgaan met dit verschil. Een andere optie is om te kijken of er parken zijn waar je ex minder last van heeft, omdat ze minder commercieel van opzet zijn. Of is een halve dag pretpark een optie? De prikkels worden dan voor kortere tijd aan de meiden blootgesteld. Ik wens je veel wijsheid.
Annemieke.

Waarom denkt jouw ex dat het te veel prikkels zijn voor jouw meiden?  Zou daar een kern van waarheid  in kunnen zitten? En kun je daar dan op de een of andere manier rekening mee houden en afspraken over maken  met je ex? Want je hebt natuurlijk wel haar toestemming nodig om met ze naar het buitenland te gaan. Misschien kun je afspreken om ook regelmatig rustmomenten in te bouwen in de week. 
Succes en een fijne week!

Dilemma 14: veranderde behoeftes
Ik ben een moeder van 2 kinderen, een jongen van 13 en een meisje van 11, en sinds vijf jaar gescheiden van de vader van mij kinderen. We hebben altijd goede afspraken kunnen maken over de kinderen. Er is een vaste omgangsregeling. De kinderen gaan om het weekend van vrijdag tot maandag naar hun vader en iedere week op woensdagmiddag.  Tot nu toe is dat altijd goed verlopen, maar de laatste tijd willen de kinderen niet meer altijd. Ze willen soms afspreken met hun vriend(inn)en. Als ik dat probeer te bespreken met mijn ex houdt hij vast aan de afspraak die  we hebben gemaakt toen de kinderen nog veel kleiner waren. Hij lijkt niet te begrijpen dat de behoeftes van de kinderen veranderd zijn, en hij verwijt mij dat ik de kinderen bij hem weg wil houden. Dat is echt niet het geval. Ik weet dat de kinderen veel van hem houden, maar ik zie ook dat voor hen leeftijdsgenootjes steeds belangrijker worden. Hoe kan ik hem duidelijk maken dat ik hem het contact met zijn kinderen gun, maar dat ik de kinderen ook een gezond contact met hun vrienden en vriendinnen wil kunnen laten opbouwen?

Wilt u reageren op dit dilemma, of wilt u zelf een dilemma inbrengen? Mail naar duurzaamouderschap@levgroep.nl , o.v.v. dilemma 14 en mogelijk wordt uw reactie over twee weken geplaatst.


Dit nieuwsbericht is 231 keer bekeken

X
X