Echtscheidingsdilemma 12: Een bezorgde opa en oma

Gepubliceerd op: 13 september 2019 9:18

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond: Elke twee weken wordt er in Weekkrant de Loop een echtscheidingsdilemma met u gedeeld. Hierop kunnen de lezers een reactie of advies geven. Om uw geheugen op te frissen, wordt het eerste dilemma hieronder nog een keer beschreven met enkele reacties van de lezers:

Echtscheidingsdilemma 12
Wij zijn de opa en oma van een hele lieve kleindochter van 9 jaar. Onze dochter en schoonzoon zijn pas gescheiden. Ze proberen dat zonder ruzie te doen, maar er zijn af en toe wel strubbelingen. Wij merken dat zij beiden veel tijd voor zichzelf nodig hebben. En ondertussen zien we dat onze kleindochter stil is en heel erg haar best doet om niet lastig te zijn. Laatst had ze een kinderfeestje, maar toen zou ze bij papa zijn. Ze zei dat ze niet naar dat feestje ging omdat ze papa niet alleen wilde laten. Wij maken ons zorgen om haar. Wat kunnen we doen?
Een bezorgde opa en oma

Hoi  opa en oma,
Wat vervelend voor jullie en voor eigenlijk iedereen in het gezin. Het helpt in elk geval dat jullie je niet mengen in de ruzies. Mijn tip is om daar ook buiten te blijven en morele steun te bieden aan de kinderen als de ouders. Een luisterend oor is vaak het belangrijkst wat iemand in zo’n situatie kan krijgen. Succes.

Kun je vragen of jullie een keer een dagje weg mogen gaan met de kleinkinderen? Gewoon om een dag uit die sfeer en los van allebei de ouders te zijn. Net als daarvoor vinden jullie kleinkinderen het vast heel fijn om bij opa en oma te zijn. Het helpt ze als ze een dagje pauze van thuis kunnen nemen denk ik.

Hallo,
Kun je aan je kleindochter vragen waarom ze zich zo’n zorgen maakt? Het is niet gek dat ze ook voor haar vader wil zorgen. Het is jammer dat ze dan haar eigen pleziertje opzij zet, maar er komen nog kinderfeestjes genoeg. Als je weet dat er niets anders dan het scheidingsverdriet is, dan kun je haar vader vragen of die met haar een gesprekje aangaat waar hij aan haar kan vertellen dat het oke is om naar een feestje te gaan.  

Opa en oma,
Wat goed dat jullie meekijken en zien wat er gebeurt. Het is erg belangrijk dat jullie kleindochter hoort en weet dat de scheiding niet haar schuld is en niet haar verantwoordelijkheid is om dat op te lossen. Jullie dochter en ex-schoonzoon moeten hun zaken regelen en dat is niet de taak van jullie kleindochter! Op de website van Samsara-helmond.nl (bij jeugd) staat onder andere een brief die kinderen kunnen lezen en aan hun ouders kunnen geven. Help je kleindochter door je dochter en eventueel je ex-schoonzoon aan te spreken op hun verantwoordelijkheid, zodat die weer op de juiste plaats komt te liggen.
Succes van een gescheiden moeder die het allemaal herkent.

Dilemma 13: pretparken
De herfstvakantie komt eraan en ik wil zo ontzettend graag een weekje naar Disneyland Parijs met de kinderen, maar mijn ex is er helemaal op tegen. Ze vindt het een commercieel park en vindt dat er veel te veel prikkels op de meiden afkomt. Ze had altijd al moeite met pretparken, maar ik vind die nou net erg leuk en ik denk mijn meiden ook. Onze relatie is echt best goed en we overleggen alles met elkaar, zonder ruzie. Alleen hier komen we gewoon niet uit.

Wilt u reageren op dit dilemma, of wilt u zelf een dilemma inbrengen? Mail naar duurzaamouderschap@levgroep.nl , o.v.v. dilemma 13 en mogelijk wordt uw reactie over twee weken geplaatst.


Dit nieuwsbericht is 310 keer bekeken

X
X