Dutch Automotive Festival: maak kennis met de mobiliteit van morgen

Gepubliceerd op: 12 september 2019 11:23

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Voorpagina,

Helmond: Volgende maand is het feest op de Automotive Campus. De Automotive Campus bestaat 10 jaar en de auto viert haar 250 jarige verjaardag. Nicolas Cugnot reed in 1769 met zijn stoomauto rond in de omgeving van Parijs. Wellicht nog belangrijker dan de twee hierboven aangegeven jubilea is het feit dat er een mijlpaal is bereikt in Helmond, nl. 100 jaar autoproductie.

Op 5 oktober wordt er flink uitgepakt in samenwerking met Ons Brabant Festival. Zo staan de deuren bij Fontys Automotive en Summa college open, zodat een kijkje kan worden genomen in wat deze opleidingen allemaal te bieden hebben voor een mooie carrière in de veelzijdige Automotive sector   

Maak kennis met de mobiliteit van morgen bij Summa Automotive tijdens het D.A.F.

Zijn auto’s of trucks altijd je ding geweest? Beter! Bij Summa Automotive draait alles om mobiliteit en zijn er verschillende opleidingen die hierbij aansluiten. Verkoopmanagement, voertuigen en onderdelen ontwerpen, onderhoud uitvoeren, storingen oplossen, schades herstellen; in samenwerking met het bedrijfsleven leiden we je graag op. Tijdens het Dutch Automotive Festival staan de deuren van Summa Automotive in Helmond open. Studenten en docenten leiden je graag rond in een van de praktijklokalen. Wil je ook de opleidingen zien in Eindhoven en Boxtel? Kom dan naar de open dag op zondag 3 november van 10.00 tot 15.00 uur.

Maak kennis met Fontys Automotive Engineering tijdens het D.A.F.

5 oktober zal Fontys Automotive engineering aanwezig zijn met de voertuigen uit onze beide Minoren, de Minor Electric Drive (MED) & Minor Motorsport Engineering(MME). Bij de MED leren de studenten alle domeinen van een elektrische auto kennen, dit doen we mede aan de hand van 3 elektrische voertuigen die door de jaren heen door deze studenten zelf gebouwd of verbeterd zijn. Middels een elektrisch aangedreven DAF 66, een elektrische dunebuggy en een elektrisch platform voor de toekomst. De MED heeft aan het eind altijd een eindevenement dat de studenten zelf mogen inrichten, zo zijn we in 2017 met de elektrische dunebuggy en een elektrische Burton (niet meer in ons bezit) naar Berlijn gereden.

De MME zal aanwezig zijn met de Mazda MX5 cup auto. In de MME leren de studenten alle aspecten van motorsport: Engineering, Data acquisitie, Vehicle Dynamics & Aerodynamica. Dit wordt toegepast op onder andere de Mazda MX5 cup auto.

Tot slot zal er ook een Race/rij simulator aanwezig zijn waarmee de bezoekers hun beste rondetijd kunnen neerzetten.

Oproep
Heeft u een mooie klassieke auto, dan kunt u zich nog aanmelden om deze te etaleren op het speciale klassieker paviljoen tussen alle andere pronkstukken. Indien u dat wenst, kunt u zich opgeven bij margaretha@ncad.nl, zolang het paviljoen nog niet vol staat uiteraard, dus geef u snel op!

Automotive Quiz
Voor diegenen die een auto plaatsen op het klassiekerpaviljoen wordt exclusief een presentatie gegeven over de toekomst van mobiliteit, over waterstof, elektrisch rijden en ontwikkeling van verbrandingsmotoren, maar ook over de vraag wanneer die robotauto nu eens komt. Dit allemaal uiteraard met een hele vette knipoog naar het verleden, want zonder verleden geen toekomst! Aansluitend is er ook nog een Automotive Quiz met mooie prijzen.

De toegang tot dit bijzondere feest is gratis!

(Bron foto’s; organisatie Dutch Automotive Festival).

Dit nieuwsbericht is 559 keer bekeken

X
X