Duitse avonden met openlucht films op de Lambertushof

Gepubliceerd op: 13 september 2018 14:00
Gewijzigd op: 12 september 2018 13:56

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond: Op vrijdag 14 en zaterdag 15 september zijn er weer buitenfilms te zien op het Lambertushof, achter de Lambertuskerk. Dit jaar is gekozen voor twee Duitse komische films.

Op vrijdag draait op een groot scherm van zo'n 3 bij 4 meter ‘Good Bye, Lenin!’ Geregisseerd door Wolfgang Becker met Daniel Brühl, Katrin Saß en Chulpan Khamatova. Oktober 1989 was een slechte tijd om in coma te geraken, wanneer je in Oost-Duitsland woonde - en dit gebeurt nou precies bij Alex zijn moeder, een activiste voor sociale vooruitgang en het verbeteren van het welzijn van mensen in het socialistische Oost-Duitsland. Alex heeft een groot probleem in zijn handen, als zijn moeder na acht maanden plotseling ontwaakt. Haar hart is zo zwak, dat elke shock fataal zou kunnen zijn.
En wat zou meer shockerend zijn dan de val van de Berlijnse Muur en de triomf van kapitalisme in haar geliefde land? Om zijn moeder te redden, maakt Alex van het appartement waar ze wonen een eiland in het verleden, een soort van socialistisch museum, waar zijn moeder liefdevol voorgehouden wordt dat er niet is veranderd. Wat begint als een kleine leugen, loopt meer en meer uit de hand als Alex zijn moeder, die zich elke dag beter voelt, tv wil kijken en zelfs op een dag haar bed verlaat... En al heb je hem al eens ooit gezien; dit is zo’n film die de moeite waard blijft om nog eens te zien en te beluisteren vanwege de prachtige pianomuziek van Yann Tiersen

De zaterdagavond is voor Soul Kitchen, geregisseerd door Fatih Akin met Adam Bousdoukos, Moritz Bleibtreu en Birol Ünel. Het komische verhaal gaat over Zinos, een Griekse bareigenaar in Hamburg. Zijn leven neemt een duik in het diepe wanneer zijn vriendin Nadine haar toevlucht zoekt in Shanghai.
Dan blijken ook nog eens zijn klanten weg te blijven en moet hij alle zeilen bijzetten om zijn tent draaiende te houden.
Hij ontwikkelt derhalve een nieuw bedrijfsconcept, waardoor hij weer uit de geldzorgen raakt. Maar de liefdesproblemen blijven en om dichter bij zijn vriendin te zijn, geeft hij de leiding over de bar in handen van zijn broer Ilias.
Echter, die is helaas nogal crimineel aangelegd, waardoor de zorgen niet bepaald voorbijgaan!

Twee Duitse films op het programma met hapjes en dranken in Duitse sfeer. Het draait dus niet alleen om de film, maar ook om een leuke gezellig avond met vanaf 20:00 uur heerlijke wijnen, bieren, en lekkere Duitse lekkernijen en op de achtergrond een Schlager afgewisseld met een Berthold Brecht. De film begint na zonsondergang om ongeveer 21.00 u. De toegang is zoals altijd gratis.

Dit nieuwsbericht is 337 keer bekeken

X
X