Dromen

Gepubliceerd op: 11 januari 2018 10:30
Gewijzigd op: 11 januari 2018 12:23

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina
Als je de 80 gepasseerd bent lijkt het niet zo logisch je nog druk te maken over de toekomst. Het verleden telt immers zoveel jaren waaruit verhalen te putten zijn, dat je daar genoeg aan hebt om te kunnen schrijven.

Maar als je van de toekomst niks meer verwacht, snij je wel een mogelijkheid af om te dromen.

Mijn dromen zijn bescheiden, zowel in omvang als in aantal, ook al omdat mogelijkheden ontbreken om grote dromen te realiseren. Ik denk daarbij aan de beperkingen die mij ten deel zijn gevallen. Ook moet ik realistisch zijn als de factor ‘tijd’ een rol gaat spelen, dus geen lange termijn plannen.

Zo denk ik momenteel vaak over de nieuwe gemeenteraad die we in maart gaan kiezen. Mijn droom is een raad met een beperkt aantal fracties voor de 37 zetels die bezet zullen moeten worden. Ik denk dat het huidige aantal van 11 fracties teveel is en niet goed voor de stad. Met name de lokale groeperingen zouden zich kunnen bundelen om zich krachtig voor het algemeen belang in te zetten.

Maar natuurlijk denk ik vooral aan onze kinderen en kleinkinderen. Het gaat hun momenteel goed, de kleinkinderen ontwikkelen zich snel en krachtig. Ons ‘zorgenkind’ weten wij bij ORO in goede handen. Mijn goede gade slaat zich manmoedig en opgewekt door de weken heen. Mijn droom is dat ons gezin verdere nare dingen bespaard blijft en nog veel moois mag meemaken.

Een droom van de korte termijn betreft onze vakantie. Die ligt nu al vast en uiteraard hopen wij dat die door kan gaan; een droom met een vrij hoog realiseringsniveau, dunkt mij.

Een droom die nodig bewaarheid moet worden, is dat er spoedig nieuwe presidentsverkiezingen in de USA komen. Mijn dagelijks entertainment vind ik vooral in de berichten over onze stad. Ik droom dan van een ED met ‘overall’ een kwaliteit die die van Jos Kessels benadert.

Verhalen uit het verleden? Over vroeger? Uitkijken Jan, dat is al snel gezeur van een oude man. Maar af en toe kijk ik toch wel eens achterom, want het verleden kan het ontstaan van dromen voeden.

Jan van Rest

Dit nieuwsbericht is 522 keer bekeken

X
X