Dr-.Knippenberg maakt kans 20e landelijk debatkampioen te worden

Gepubliceerd op: 11 januari 2018 16:13
Gewijzigd op: 1 februari 2018 9:50

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Vanuit heel Nederland komen op zaterdag 20 januari de allerbeste sprekers naar de Universiteit Utrecht voor de grande finale van het NK Debatteren voor Scholieren, waaronder leerlingen van het Dr. Knippenberg uit Helmond. De school doet al jaren mee aan het NK Scholieren en inmiddels behoren ze met recht tot de debattop van Nederland. Dit jaar vaardigt de school topdebaters Hajar, Jenny, Bastiaan, Gijs en Lyra af. In totaal komen 32 scholen op de finale in actie om verbaal strijden om de titel ‘20e landelijk debatkampioen’.


Op zaterdag 20 januari verzamelen 400 havo/vwo-scholieren zich op de Universiteit Utrecht om elkaar verbaal te lijf te gaan. Maanden is geoefend en gezweet om tot de debattop door te dringen. Tijdens drie voorrondes hebben 120 scholen deelgenomen aan het toernooi die plaats vonden op gastlocaties die zelf ook al jaren deelnemen aan het NK Scholieren: Gymnasium Camphusianum uit Gorinchem en het Mendelcollege uit Haarlem. De voorrondes hebben 32 finalisten opgeleverd die gedegen kanshebbers zijn om de titel Nederlands Kampioen te veroveren. U bent van harte welkom om de finale bij te wonen.


Stellingen De scholieren bereiden de stellingen van te voren voor, maar horen pas vlak voor het debat of zij voor- of tegenstander moeten zijn. Hierdoor leren zij zich verplaatsen in beide posities. Ook volgen ter plekke 2 improvisatiestellingen.


De scholieren zullen o.a. over de volgende voorbereide stellingen het debat aangaan:
- Rijke landen zijn verantwoordelijk voor het verzorgen van water in arme landen
- Het is goed dat er octrooien op medicijnen zijn
- Er moet een robotaccijns worden ingevoerd

Dit nieuwsbericht is 149 keer bekeken

X
X