Donaties voor BelevenisTafel Het Hurkhuis

Donaties voor BelevenisTafel Het Hurkhuis
Gepubliceerd op: 6 februari 2021 10:00
Gewijzigd op: 4 februari 2021 10:43

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

BINNENSTAD Het Hurkhuis, onderdeel van Dagelijks Leven, startte in coronatijd een crowdfundingsactie voor een BelevenisTafel voor de 22 bewoners met dementie. Anja Tholen van Stichting Dagelijks leven heeft namens twee verzekeraars een cheque mogen ontvangen als bijdrage hiervoor.

Financieel advieskantoor HG Assu-rantiën Brabant kwam in actie voor Het Hurkhuis. Eigenaar Peter Strijbosch reikte mede namens Nh1816 Verzekeringen de cheque uit. De BelevenisTafel aanschaffen is een grote wens van de zorgverleners. Anja legt uit: “Wij vinden het belangrijk om onze cliënten zinvolle en plezierige dagen te geven. In tijden dat familiebezoek nauwelijks mogelijk is, zoeken we naar alternatieven om de mensen ontspanning en aandacht te bieden.” 

BelevenisTafel
De BelevenisTafel die Het Hurkhuis aan wil schaffen, is een hulpmiddel waarbij dementerende mensen gezamenlijk aan tafel zitten en activiteiten kunnen uitvoeren door slimme technologie. Het is echter wel een hulpmiddel met een prijskaartje, dat niet vanuit reguliere zorgbudgetten gerealiseerd kan worden. Peter: “Extra actie is dus nodig. En bijzondere tijden vragen om bijzondere initiatieven.” 

Crowdfunding
“Voor de aanschaf van de BelevenisTafel hebben we de hulp nodig van de mensen in onze omgeving, die het Hurkhuis een warm hart toedragen.” Inmiddels heeft het Hurkhuis al een mooi bedrag ontvangen van welwillende Helmonders. “Maar we waren nog lang niet bij ons doelkapitaal”, gaat Anja verder. “Met de bijdrage van HG en Nh1816 hebben we nog maar een klein deel te gaan en vertrouwen we erop dat de tafel er snel kan komen.” 

Beroep op speciaal fonds Nh1816
Een relatie van Peter Strijbosch, vrijwilliger bij Het Hurkhuis, attendeerde hem op het belang van de crowdfundingsactie. Peter heeft zijn kantoor in Stiphout en voelt zich als lokale ondernemer betrokken bij maatschappelijke initiatieven zoals Het Hurkhuis. Naast zijn eigen ondersteuning aan de actie, deed hij met succes een beroep op Nh1816 Verzekeringen. Deze coöperatieve verzekeraar stelde een speciaal fonds beschikbaar voor lokale goede doelen en initiatieven ter bestrijding van de effecten van de coronacrisis. “De samenleving heeft het in deze tijden van het coronavirus ontzettend zwaar”, zegt Peter. “Wij zijn blij dat we de kwetsbare mensen en maatschappelijke projecten op deze manier een steuntje in de rug kunnen bieden.”

Nog steeds donatie nodig
Ondanks de mooie donaties is het aankoopbedrag van de BelevenisTafel nog niet bijeen gespaard. Op de site www.belevenistafel.nl, onder het kopje crowd-funding, vindt u de crowdfundingspagina van Dagelijks Leven. 

Daar is het voor iedereen mogelijk om bij te dragen aan de grote wens van Het Hurkhuis en de bewoners een prachtig cadeau te geven om toch wat plezier en zingeving te beleven in deze moeilijke tijden. Bijzondere tijden vragen om bijzondere initiatieven. 

www.belevenistafel.nl


Dit nieuwsbericht is 548 keer bekeken

X
X