Diverse overtredingen en aanhoudingen bij handhavingsactie Binnenstad Helmond

Gemeenteraad stelt € 520.000,- beschikbaar voor oplossing dossier Houtse Akker
Gepubliceerd op: 10 juli 2020 10:53
Gewijzigd op: 14 juli 2020 11:05

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Binnenstad: De gemeente en de politie hebben donderdag 9 juli bij een gezamenlijke actie in de Helmondse binnenstad een verkeerscontrole gehouden en drie adressen bezocht. Hierbij zijn verschillende overtredingen geconstateerd. Ook de Veiligheidsregio Brabant Zuidoost, Senzer, Omgevingsdienst Oost Brabant, de Douane en op de achtergrond het OM en de Belastingdienst waren betrokken bij de actie.

Verkeerscontrole op verschillende plekken in de binnenstad

De politie en de boa’s van de gemeente waren gisteren zichtbaar aanwezig o.a. met een verkeerscontrole in de binnenstad. Hierbij zijn 30 boetes uitgeschreven voor verschillende verkeersovertredingen, zoals fout parkeren, rijden zonder geldig rijbewijs en rijden onder invloed van drugs. De politie zette ook een rollerbank in, waarmee bromfietsen en snorfietsen getest kunnen worden op hun maximale snelheid. Hierbij bleek dat 14 voertuigen harder konden dan is toegestaan. Ook bleken deze voertuigen niet aan de keuringseisen te voldoen. Hiervoor werden boetes uitgeschreven.

Overtredingen en aanhoudingen bij drie adressen

In één van onderzochte panden zijn 120 gram henneptoppen en een grote hoeveelheid gripzakken en pepperspray ontdekt en in beslag genomen. Twee verdachten zijn hiervoor aangehouden. Hier werd ook illegaal gegokt op voetbalwedstrijden. Dit is in strijd met de wet op de kansspelen. Het gebruik van het pand kwam niet overeen met de vergunning die ervoor is afgegeven. Hiervoor is een onderzoek gestart. Na de aanhoudingen werd de zaak gesloten omdat er geen leidinggevende meer aanwezig was.

In een ander pand is circa

10 kilo shisha-tabak in beslag genomen, omdat hierover geen accijns was betaald. Ook zijn er in dit pand signalen ontdekt van prostitutie. Alle bevindingen worden verder onderzocht. Er was ook sprake van een brandgevaarlijke situatie. Op last van de gemeente heeft de ondernemer zijn nooduitgang vrijgemaakt. In het derde pand is er mogelijk sprake van sociale zekerheidsfraude en adresfraude, waarbij er meer bewoners op het adres verbleven dan staan ingeschreven. De gemeente en Senzer gaan dit onderzoeken. Ook is er een vreemdeling aangetroffen waarvan de status onduidelijk was. De politie doet hier nog verder onderzoek naar. In een voertuig op straat werden namaak sigaretten aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen.

Samen werken aan een veilige binnenstad

De Helmondse binnenstad moet een plek zijn waar iedereen zich altijd veilig en thuis voelt. De gemeente, Belastingdienst, politie, Openbaar Ministerie en andere diensten werken samen om dit voor elkaar te krijgen. Deze gezamenlijke aanpak richt zich in het bijzonder op het bestrijden van de drugs-gerelateerde overlast. Door het delen van kennis en het versterken van elkaar wordt de veiligheid van inwoners en ondernemers geborgd. Zo werken we samen aan een leefbare stad.

(Anoniem) melden van verdachte zaken helpt

Meldingen van inwoners helpen bij de aanpak van criminaliteit. Inwoners die verdachte situaties zien of het vermoeden dat er in hun buurt criminele activiteiten plaatsvinden, kunnen dat melden bij de politie via 0900 88 44. Melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800 70 00. Dit is het onafhankelijke meldpunt waar inwoners anoniem informatie kunnen geven over criminaliteit.


Dit nieuwsbericht is 363 keer bekeken

X
X