Dit weekend is het zover: Jazz in Catstown!

Dit weekend is het zover: Jazz in Catstown!
Gepubliceerd op: 2 september 2021 9:32

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

De stad vult zich met muziek op 4 en 5 september

CENTRUM Er is lang naar uitgekeken, maar dit weekend mag Jazz in Catstown eindelijk losbarsten. Twee dagen lang genieten van muziek in de stad, gratis! Tijdens een heuse Streetparade trekken diverse bands al spelende door de stad, verspreid over 4 routes.

Door: Wendy Lodewijk

Ralph de Kort, mede-organisator én muzikant, vertelt: “Jazz in Catstown in zijn oorspronkelijke vorm is helaas door corona nog steeds niet mogelijk. Vorig jaar hebben we een try-out gedaan met een Streetparade en dat is ontzettend goed bevallen. Vandaar dat we dat dit jaar weer georganiseerd hebben.”

De drijvende kracht achter Jazz in Catstown is de Harbour Jazz Club, die haar thuishaven vindt in de Borrelbar. “Deze stichting heeft Jazz in Catstown grotendeels uit eigen middelen bekostigd en is een initiatief van Netwerkvereniging 0492. We organiseren dit jaar Jazz in Catstown met het idee de horeca een hart onder de riem te steken”, legt Ralph uit. “We hopen dan ook op een flinke opkomst! Daarnaast zijn we op zoek naar nieuwe leden voor de Harbour Jazz Club, zodat we dit soort evenementen kunnen blijven organiseren. Als lid kun je elke maand komen genieten van live muziek en krijg je op die betreffende avond korting op je consumpties.

En uiteraard mag je gratis meedoen met toekomstige evenementen van Netwerkvereniging 0492, zoals het Drakenbootfestival.” Om het geheel compleet te maken, is er een speciaal ‘All that jazz’-bier gebrouwen dat alleen bij de Harbour Jazz Club (de Borrelbar) en De Deftige Aap te koop is. Hoe bijzonder is dat! De totale opbrengst gaat naar Jazz in Catstown. Dit bier moet je geproefd hebben!

Elke week komt Netwerkclub 0492 bijeen tijdens een ontbijt bij Welkom Thuis, van 7.00 uur tot 9.30 uur. Iedereen is welkom om een keer aan te sluiten.


Dit nieuwsbericht is 447 keer bekeken

X
X