Diploma-uitreiking in corona tijd

Gepubliceerd op: 9 juli 2020 10:27

Nieuwsbericht door: Wendy Lodewijk
Gepubliceerd in: Voorpagina,

Helmond: Voor veel eindexamenleerlingen verliep het afgelopen jaar heel anders dan gedacht. Niet alleen het eindexamen ging niet door, ook het traditionele gala en de diploma uitreiking moesten anders worden georganiseerd. Het Dr.-Knippenbergcollege in Helmond bedacht hiervoor een passend alternatief

Twee in één

De school bedacht daarom een plan om toch een diploma uitreiking te kunnen organiseren. Leerlingen mochten in gala kleding en met chique vervoer het schoolplein op komen rijden. Hier werden zij ontvangen met een drankje, een hapje en een verwelkomend interview. Zo werd het een eindexamengala en een diploma uitreiking in één. De vervoersmiddelen varieerden van een speelgoedtractor tot een heuse sportwagen, waar de leerlingen vol trots over vertelden tijdens hun interview bij de ingang van de school. De leerlingen mochten maximaal 2 familieleden meenemen. Andere geïnteresseerden konden de uitreiking bijwonen door middel van een livestream.

“Niks nie gratis!”

Maar vooral het enorme bord met een foto van kickboksicoon Nieky Holzken en de quote; “Niks nie gratis, keihard voor geknokt!” trok de aandacht. Het was bedoeld om de maanden voor de schoolexamens te benadrukken, waarin de leerlingen, net zoals voorgaande jaren, keihard hebben moeten knokken. Iedere leerling mocht een foto maken voor het bord met een Polaroidcamera en ook het traditionele klassenmoment werd er voor vastgelegd.

Niet alle stappen doorlopen

Eindexamenleerling Anne van Mierlo vond het toch wel een beetje wennen. “Het is heel gek, het voelt niet alsof je alle stapjes hebt doorlopen voordat je hier vanavond mag zijn.” Ondanks dat heeft ze wel een leuke avond gehad. “Het leuke contact met docenten, klasgenoten en de sfeer hier ga ik wel echt missen.”

100% geslaagd

Binnen, bij het officiële gedeelte, sprak Paul van den Berg zijn vwo 6 klas als trotse mentor toe. Ondanks dat alles anders was dan vorige jaren, genoot hij er van. “Normaal gesproken ben ik een beetje zenuwachtig om iets als dit te doen, maar in dit geval had ik dat totaal niet. Ik had me goed voorbereid.” Het slagingspercentage op het vwo was dit jaar 100% op het Dr.-Knippenbergcollege. “Ze hebben er hard voor moeten werken van mij en dat was niks nie gratis,” grapt van den Berg.

Een felicitatie op afstand F Wido Jansen


Dit nieuwsbericht is 1612 keer bekeken