Diploma als beloning voor vier jaar keihard werken

Gepubliceerd op: 9 juli 2020 10:57
Gewijzigd op: 9 juli 2020 10:58

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Voorpagina

Helmond: Donderdag 2 juli stond op het Jan van Brabant College vestiging Deltaweg in het teken van de diploma-uitreiking 2019-2020. Een bijzondere dag, een mijlpaal, een afsluiting van een tijdperk voor de geslaagden. 141 diploma’s werden uitgereikt, drie leerlingen slaagden zelfs cum laude.

De laatste maanden verliepen door de coronacrisis niet zoals in een normaal eindexamenjaar. De school ging dicht, eindexamens werden geschrapt, reizen gecanceld en het gala afgeblazen. Gelukkig kon de diploma-uitreiking wél plaatsvinden, zij het in aangepaste vorm. Waar normaal de Veka sporthal gevuld werd met 400 stoelen werden de geslaagde leerlingen daar nu in kleinere groepjes ontvangen, verdeeld over zes sessies. Zo konden ze toch samen met hun trotse ouders/verzorgers hun diploma in ontvangst nemen. Mét aansluitend een gezellig samenzijn op het schoolplein.

Cum laude  

Drie leerlingen slaagden dit jaar zelfs cum laude, een prachtige prestatie. Julian Meeuwis deed dit met het hoogste cijfergemiddelde: een 8,1 en ook nog een extra vak. Julian: “Ik heb het vak aardrijkskunde extra gedaan en dat ging me best gemakkelijk af. Lessen heb ik daar niet voor gevolgd, ik heb de stof zelfstandig voorbereid. Ik was best zenuwachtig of het wel allemaal goed zou gaan, maar dat was dus niet nodig”.

Dezelfde mentor voor vier jaar

Op het Jan van Brabant College vestiging Deltaweg houden de leerlingen in principe gedurende hun hele middelbareschooltijd dezelfde mentor. De mentoren zijn dus vier jaar intensief betrokken geweest bij het wel en wee van ‘hun’ leerlingen. Dat maakt het loslaten nu best intens. Elke leerling heeft zijn eigen verhaal en legde op zijn eigen manier de weg naar het diploma af. Trots zijn de mentoren op alle leerlingen. En een traantje wegpinken mag dan best.

Julian Meeuwis F Jan van Brabant College


Dit nieuwsbericht is 365 keer bekeken

X
X