Dier van de Week: Beli

Gepubliceerd op: 25 mei 2023 16:28

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

Gedistingeerde grijze heer op leeftijd (12 jaar) zoekt een thuis waar hij van zijn rust kan genieten. Beli’s zilvergrijs gestreepte vacht verraadt wat Britse Kortharen in zijn familiestamboom. In die vacht zat bij binnenkomst een klit ter grootte van een flinke cavia: een teken dat hij zelf zijn vacht niet goed verzorgen kon. Beli blijkt artrose in zijn rug te hebben en krijgt hiervoor pijnstilling. Met de klit heeft de tondeuse korte metten gemaakt. Beli heeft dus hulp nodig bij zijn vachtverzorging. Hij wordt heel vrolijk als hij een borstel ziet en geniet overduidelijk van een borstelbeurt.

Beli’s miauw klinkt als een ‘croak’ van een reuzenkikker. Dit geluid klinkt meestal tegen etenstijd. Wat eten betreft, stelt hij weinig eisen, als het er maar is, liefst in ruime porties. Zoekspelletjes met brokjes kunnen op enthousiasme rekenen.

Een afgezette tuin en een trapje naar de vensterbank zou Beli waarderen. In ruil kijkt hij u met zijn melancholieke blik begripvol aan als u hem bijpraat over uw dag.


Dit nieuwsbericht is 83 keer bekeken