Diaken Ton Schepens pensioneert

Gepubliceerd op: 21 augustus 2020 13:19
Gewijzigd op: 21 augustus 2020 11:22

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Diaken Ton Schepens F Pastoor Swagemakers

Helmond: In het weekend van 29 en 30 augustus zal diaken Ton Schepens een punt zetten achter zijn werkzame leven omdat hij per 1 mei officieel met pensioen is gegaan.

Op zaterdagavond zal Ton mee voorgaan in de viering in de kerk van de Goddelijke Voorzienigheid en Sint Anna om 17:00 uur en om 19:00 uur in de Sint Luciakerk.

In zijn overweging zal hij benadrukken waar het evangelie hem toe heeft aangesproken en hoe dat in het pastoraat om nabij te zijn tot uitdrukking komt. In de Sint Trudokerk zal op zondagmorgen om 11:00 uur een feestelijke viering zijn met aansluitend een vendelgroet door het Gilde en een receptie.

Viering <KP

Aangaande de viering op zondagmorgen zijn wij helaas beperkt door de maatregelen omwille van het Covid-19 virus. Dit houdt in dat er in de kerk maximaal 100 personen aanwezig kunnen zijn. Er worden in de naastgelegen pastorietuin plaatsen gecreëerd waar nog eens honderd personen de viering via een livestream op een beeldscherm kunnen volgen. Ook thuis zal de viering via livestream te volgen zijn. Ga daarvoor naar Helmond.live op uw PC of tablet. Om aanwezig te zijn tijdens de viering op zondag verzoeken wij u om zich aan te melden via het parochiesecretariaat aan de Dorpsstraat 34 of telefonisch via 0492-52 31 47 op werkdagen van 09:30 uur tot 12:00 uur.

De wens van Ton is de collecte voor de goede doelen die we in de parochie kennen en die gebundeld worden in het PCI (parochiële caritas instelling).

Receptie <<TK

Aansluitend aan de viering en de vendelgroet wordt de receptie gehouden waar iedereen welkom is. Diaken Ton zal in de kerk staan waar u op gepaste afstand een ‘hand kunt geven op de wijze van het nieuwe normaal’. Vanuit de kerk kunt u vervolgens naar de tuin lopen waar gelegenheid is om aan tafels te gaan zitten of staan met respect voor de gepaste afstand. Wie de receptie verlaat kan dat doen via de poort van de tuin.

Wij hopen dat u met velen naar de receptie kunt komen zodat onze diaken Ton Schepens er een onuitwisbare goede herinnering aan zal overhouden.


Dit nieuwsbericht is 117 keer bekeken

X
X