Désirée Meulenbroek naar GroenLinks

Gepubliceerd op: 16 november 2020 10:37
Gewijzigd op: 20 november 2020 10:38

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond: Désirée Meulenbroek zal vanaf heden deel uitmaken van de fractie van GroenLinks in de gemeenteraad van Helmond. Désirée zal zich bij GroenLinks blijven inzetten voor jongeren, ouderen en vrijwilligers en voor een samenleving met meer gelijke kansen voor iedereen. Daarnaast brengt ze kennis mee over verandermanagement en co-creatieprocessen. Dit helpt om na te denken over hoe we de democratie en de werkwijze van de gemeente zelf kunnen verbeteren. Bovendien sluit haar werk als senior adviseur op o.a. het gebied van duurzaamheid en vastgoed bij de gemeente Oss naadloos aan op het groene karakter van GroenLinks Helmond.

Afgelopen voorjaar heeft Désirée Meulenbroek haar lidmaatschap van het CDA opgezegd nadat het Brabantse Provinciebestuur een coalitie vormde met Forum voor Democratie. “Binnen het CDA zag ik mezelf meer links van het midden. Een partij meer op de linkervleugel lag daarmee voor de hand. Voor mij was het altijd duidelijk dat ik geen eigen lokale partij wilde oprichten. Ik ben tegenstander van verdere versnippering in de raad. Maar ik had wel tijd nodig om afstand te nemen en een weloverwogen keuze te maken. Dat ik uiteindelijk voor GroenLinks heb gekozen, komt omdat deze partij pleitbezorger is van de maatschappelijke transitie, die we als samenleving moeten doormaken. Ik wil me graag inzetten om draagvlak op te halen voor deze niet altijd leuke boodschap.”

Thomas Tuerlings (fractievoorzitter GroenLinks Helmond): “Veranderingen in de gemeenteraad worden zelden licht opgevat. Zeker in de context van deze overstap was het van belang een zorgvuldig gewogen besluit te nemen. Désirée is inhoudelijk een sterk raadslid in de Helmondse raad en wij zijn verheugd dat zij zich op eigen initiatief bij onze fractie wilde aansluiten. Het besluit om haar te verwelkomen binnen de fractie, werd unaniem gesteund.”


Dit nieuwsbericht is 105 keer bekeken

X
X