Derde editie Lavans Halve van Helmond

Gepubliceerd op: 14 april 2023 13:53
Gewijzigd op: 14 april 2023 14:07

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

BRANDEVOORT/STIPHOUT De derde editie van de Lavans Halve van Helmond vindt plaats op zondag 16 april 2023. Inschrijven voor het hardloop- en wandelevenement kan nog online via www.halvevanhelmond.nl.

De Unieke Loop is toegevoegd

Het evenement van HAC en Lopersgroep Brandevoort heeft dit jaar aantal nieuwe elementen toegevoegd aan dit mooie sportieve evenement. Het wordt een groots en gezellig evenement voor sporters van alle niveaus. Dit jaar is De Unieke Loop toegevoegd aan het programma. Of je nu hardlopend, wandelend of rollend mee wilt doen, het kan allemaal! Je legt 2,5 km op jouw manier af. Zo wordt het evenement toegankelijk voor iedereen die op een gezellige en leuke manier wil deelnemen aan een sportief evenement. De Unieke Loop wordt georganiseerd in samenwerking met Uniek Sporten de Peel en Jibb+.

Healthy Food en Kidsfestival

Ook publiek is van harte welkom om de sporters aan te moedigen. Dit jaar hebben we nog meer gezellige activiteiten en muzikale ondersteuning. Met het Healthy Food Festival, food trucks, terrasjes en lekkere muziek… Het gaat een fantastisch feest worden op 16 april! De bands Brandtastic, Simpel Zat en Band Zonder Henk zorgen voor de muziek in De Veste. Op de route komt de muzikale support voor de lopers van DJ Kever en Brandoleros. Ook op het HAC terrein wordt voor muziek gezorgd.

Kidsfestival

Bij de Kidsrun op het HAC sportpark in Stiphout kun je ook genieten van een hapje, drankje en vertier bij het Kidsfestival. Met een springkussen, atletiekworkshops, oud-Hollandse spelletjes, een DJ en food trucks kunnen de kids zich uitleven. Het Kidsfestival is voor alle kinderen, dus ook als je niet meedoet met de Kidsrun.

Verschillende onderdelen

Bij de Lavans Halve van Helmond staat de halve marathon centraal. Daarnaast is er een loop van 5 km en 10 km, een bedrijvenloop, 5K Challenge (scholierenloop), Kidsrun, de Unieke Loop en een wandelloop. Per onderdeel zijn er mooie prijzen te winnen voor de snelste lopers. Kortom, een evenement voor jong en oud, voor wedstrijdatleten en recreatieve lopers.

Het parcours start bij de Veste

De start en finish van het evenement vinden plaats vanuit de Veste in Brandevoort. Het hardloopparcours loopt door Brandevoort en Stiphout en is door de Atletiekunie gecertificeerd als officieel wedstrijdparcours. Voor wandelaars worden verschillende mooie routes uitgezet in de omgeving van Brandevoort.

5K Challenge & Kidsrun
De 5K Challenge is er voor jongeren van 12 tot en met 17 jaar, zij lopen een afstand van 5 km. Deelnemers van de 5K Challenge starten samen met de 5km lopers. De allerjongste sportievelingen tot en met 12 jaar kunnen meedoen met de Kidsrun die start op Sportpark Molenven in Stiphout.

Wegafsluiting

Let op: tussen 7.00 uur en 15.00 uur zijn er wegafsluitingen in Brandevoort en in Stiphout. Kijk op de website voor de exacte omschrijving en straten.

Meer informatie en inschrijven

Meer informatie en inschrijven voor het evenement, waarvan Lavans hoofdsponsor is, via de website www.halvevanhelmond.nl. Inschrijven kan online. Na-inschrijven kan op de dag zelf op het evenemententerrein. Schrijf je op tijd in; voor de hardlooponderdelen is er een limiet aan het aantal startbewijzen, dus vol = vol.


Dit nieuwsbericht is 193 keer bekeken