Derde editie jump! naar De Cacaofabriek in Helmond

Derde editie jump! naar De Cacaofabriek in Helmond
Gepubliceerd op: 16 juli 2021 9:33

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Gepubliceerd in: Suytkade, Voorpagina

HELMOND Wat krijg je als je galeries, musea en andere kunstinstellingen laat samenwerken met jonge talenten op het gebied van beeldende kunst? Dan krijg je jump! Tijdens deze derde editie presenteren twaalf kunstenaars voor het eerst samen hun werk in De Cacaofabriek Expo-ruimte. De expo loopt van 1 tot en met 28 augustus en is gratis te bezoeken.

De twaalf kunstenaars exposeren niet alleen; tegelijkertijd volgen ze een traject van anderhalf jaar. Ze krijgen de ruimte om zich op artistiek vlak te ontwikkelen en te exposeren op verschillende locaties onder begeleiding van verschillende professionals.

Door het volgen van cursussen en trainingen kunnen zij zich vaardigheden eigen maken die ondersteunend zijn in het opbouwen van hun beroepspraktijk. De deelnemende kunstenaars zijn: Sanne Bax, Femke Dekkers, Mike Dings, Mirte van Duppen, H.U.T. Kollektief (Koen Reijnen en Thomas Koevoets), Martijn Linssen, Ema Vanekova, Bo Stokkermans, Teun Welten, Wessel Verrijt, Zoë d’Hont en Nina van de Ven. Deze twaalf jonge beeldend kunstenaars zijn gekozen uit een lange lijst van talenten. Deze longlist werd aan de hand van enkele criteria samengesteld door professionals afkomstig uit het kunstvakonderwijs, musea, presentatie-instellingen en door individuele kunstenaars. De tentoonstelling in De Cacaofabriek wordt gecureerd door Ageeth Boermans en Bert Loerakker.

Deze editie zijn Galerie Mieke van Schaijk (’s-Hertogenbosch), Luycks Gallery (Tilburg) en Galerie Nasty Alice (Eindhoven) net zoals de vorige editie van de partij. Nieuw zijn Museum Jan Cunen (Oss) en Make Eindhoven. Pennings Foundation (Eindhoven) sluit als presentatie-instelling aan. De Cacaofabriek (Cacao Expo) is als expositielocatie aangesloten bij het project.

Kijk voor meer info over jump! op www.cacaofabriek.nl/expo.


Dit nieuwsbericht is 318 keer bekeken

X
X