Den Drietip: al 70 jaar fietsplezier voor jong en oud!

Gepubliceerd op: 27 mei 2018 16:00
Gewijzigd op: 23 mei 2018 15:43

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Binnenstad: Wie langs het pand op de hoek van de Drietipstraat en de Lithoyenseweg loopt, ziet de letters Rijwielhandel Den Drietip op de gevel staan. Ze verwijzen naar de fietsenwinkel die in 1948 door Tinus van Nuenen werd opgestart. De zaak bestaat deze maand 70 jaar en is steeds van vader op zoon overgegaan. De huidige eigenaar, Mark van Nuenen, is samen met zijn broer Hoss, de derde generatie die in de zaak werkt.

De zaak heeft zijn oorsprong in 1948 in het straatje “De Loop”, nabij de Markt en is een laagdrempelig familie bedrijf destijds gestart door Tinus van Nuenen. In 1956 neemt zoon Jan van Nuenen de scepter over en verhuist de winkel naar de huidige locatie in de Drietipstraat 1. In 2001 neemt zoon Mark de zaak over en een paar jaar later komt zijn broer Hoss hem hierbij assisteren. Moeder Tonnie ondersteund beide broers vaak nog en ook vader Jan komt hoewel hij al gepensioneerd is toch vaak even een kijkje nemen. Het is een echte volkswinkel, waar de deur nog gewoon open staat en je gemakkelijk even binnen loopt. Je wordt er in een gemoedelijke sfeer ontvangen en vakkundig geholpen en je parkeert er nog gratis voor de deur.

Zij hebben zich in de loop der jaren vooral gespecialiseerd in het leveren van woon- en werkverkeer rijwielen in de vorm van fietsen, E-Bikes, scooters en kinderfietsen. Ook voor vuile handen zijn zij niet bang, de open werkplaats is sinds jaar en dag de motor van het bedrijf voor onderhoud en reparatie aan uw fiets, scooter of E-Bike.
De trend van nu is toch wel de E-Bike, waar voorheen vooral de ouderen op gezien werden is deze fiets nu helemaal trendy voor alle leeftijden. Er is bij Den Drietip al een E-Bike verkrijgbaar vanaf € 1199,00 zij voeren de merken: Giant, Victoria, Cortina, en BSP. De kleine fietsertjes kunnen hun keuze maken uit een groot assortiment waarin het merk Alpina uitblinkt.
En zoekt u een betrouwbare scooter? Kom dan eens langs en maak uw keuze uit de merken Sym, Kymco of Peugeot. Deze maand zijn er diverse aantrekkelijke jubileumaanbiedingen, zie hiervoor de advertentie elders in deze krant. Rijwiel- en bromfietshandel Den Drietip – Drietipstraat 1 – Helmond – tel: 0492 523292 – www.dendrietip.nl

Dit nieuwsbericht is 747 keer bekeken

X
X