De Wensboom bestaat 10 jaar

Gepubliceerd op: 12 januari 2023 15:31
Gewijzigd op: 12 januari 2023 15:32

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

HELMOND
9 januari 2023 is het 10 jaar geleden dat de Wensboom is opgericht. De Wensboom is een initiatief van vrijwilligers van Sint Annaklooster, ouderenzorg in Eindhoven en Helmond. Zij helpen om persoonlijke (soms laatste) wensen van bewoners en gasten van de hospices, logeer- en verpleeghuizen en een woonzorgcentrum van Sint Annaklooster uit te laten komen.

Martin de Kort, vrijwilliger en voorzitter van De Wensboom: “Eigenlijk zijn de meeste wensen best klein. Mensen willen bijvoorbeeld nog een keertje lunchen, pizza eten met familie of vriendinnen, een bezoekje brengen aan een dierbare plek of nog een keer naar een voetbalwedstrijd. We krijgen ook vaak wensen om iets te organiseren voor de afdeling waar iemand woont. Dan organiseren we bijvoorbeeld een sjoelwedstrijd of muziekavond. Natuurlijk altijd inclusief lekkere hapjes.”

Ritje in een rode Ferrari
Een groep van vrijwilligers zorgt ervoor dat op elke locatie de wensen vervuld worden. Martin de Kort: “Soms moeten we echt alles uit de kast halen om de wens in vervulling te laten gaan. Ik herinner me een wens van een mevrouw die wel eens een ritje wilde maken in een rode Ferrari, en dan liefst met een knappe chauffeur. Ook de wens om met een motorclub nog een rit te maken en een kerkelijke inzegening van een huwelijk waren lastig in te vullen, maar wel gelukt en heel mooi en bijzonder. Als er medische assistentie bij de uitvoering van eens wens nodig is, dan roepen we de hulp in van de Wensambulance. Een mevrouw wou graag naar Lourdes in Frankrijk; voor de vrijwilligers van de Wensboom niet uitvoerbaar maar voor de Wensambulance wel.”

Winter- en zomeractiviteit
Elke winter en zomer organiseert de Wensboom op elke locatie een activiteit voor alle gasten. In december hebben vrijwilligers een uitgebreid kerstdiner gemaakt voor gasten van hospices De Regenboog in Eindhoven en hospice Valkenhaeghe in Helmond. In een zomer was er een BBQ met een frietwagen gekomen plus een openluchtconcert. Martin de Kort: “En elke gast mocht ook 2 familieleden uitnodigen om mee te eten tijdens het kerstdiner. Die lach op de gezichten en dankbare woorden. Daar doe je dit werk voor.”

Financiën
Voor de gasten zijn géén kosten verbonden aan de uitgevoerde wens. De Wensboom betaalt de wens uit een eigen potje en om dat potje gevuld te houden is de Wensboom afhankelijk van giften. Elke gift is van harte welkom.

Meer informatie
www.sintannaklooster.nl/wensboom.


Dit nieuwsbericht is 63 keer bekeken