DE VOLLEDIGE LINE-UP VAN DE 20e JUBILEUMEDITIE VAN DE KASTEELTUINCONCERTEN HELMOND

Gepubliceerd op: 28 juni 2022 16:37
Gewijzigd op: 28 juni 2022 17:06

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

Het muziekprogramma van de 20e jubileumeditie van De Kasteeltuinconcerten Helmond is bekend! Ook dit jaar belooft het een mooie variatie aan muziekgenres te worden. Acht weken lang op de vrijdagen tussen 8 juli en 26 augustus staan diverse bands verspreid over twee podia. Met als topacts onder andere diverse landelijk bekende tribute bands, zoals Bob Marley (The Rootsriders), André Hazes (Een avond met H6) en Queen (Queen Must Go On).


Naast het programma op het hoofdpodium komt het Lokaal Talentenpodium dit jaar terug met een nieuwe naam: PodiumTwee. De programmering op dit podium is meer gericht op lokale en regionale bands. Zoals gewoonlijk zijn er bij dit podium voldoende zitplaatsen. Bezoekers die behoefte hebben aan een rustiger alternatief of slecht ter been zijn, hebben bij PodiumTwee een prettige plek om te genieten van De Kasteeltuinconcerten. Ook staan er dit jaar weer diverse foodtrucks tussen de duiventorens met een terras.


In dit persbericht maakt de organisatie Stichting Helmond City Events de volledige programmering van het hoofdpodium en PodiumTwee bekend.


HOOFDPODIUM
08/07 – COVER / FEEST – HARD2GET Hard2Get bestaat uit vijf zeer muzikale jongens met ieder een eigen stijl. Het maakt niet uit naar wie je op het podium kijkt, bij iedereen hoor je de muzikaliteit en straalt het plezier ervan af. Hard2Get is poppy, blues en ruig. De mannen van Hard2Get geven een show vol opwinding, overgave en ontlading. Met bekende hits en special FX’s weten zij ieder optreden tot een feest te maken. Eerder speelde deze top band onder andere op de Zwarte Cross en The Voice of Holland.

15/07 – SALSA – AXIOMA Naast de Cubaanse zanger zijn het de twee vrouwelijke zangeressen van AXIOMA die zingend en swingend de aandacht van het publiek trekken in de frontlinie. AXIOMA bestaat uit elf ervaren muzikanten met pit. Zij spelen afwisselende salsa, merengue, bolero, rumba, chachacha en son/munito uit diverse Zuid-Amerikaanse windstreken. AXIOMA staat bekend om haar standvastige en vlotte muziekspel waarop diverse dans- en salsastijlen gedanst kunnen worden. Zoals elke editie is er ook deze week een speciale dansvloer voor het podium aanwezig.

22/07 – DISCO, SOUL & FUNK – THE B-MACHINE Disco, funk, soul en een klein beetje dance. Zo kun je de muziek van The B-Machine het beste omschrijven. Een superstrakke blazerssectie, een basis die staat als een huis en drie ijzersterke vocalisten. Deze band speelt de betere funk, soul en disco van vroeger. Denk aan CHIC, James Brown, Michael Jackson en vele anderen aangevuld met hits van nu. Garantie voor een avond dansen!

29/07 – TRIBUTE – QUEEN MUST GO ON | QUEEN TRIBUTE Queen Must Go On neemt je mee terug naar de gouden jaren van de rock en brengen een ode aan de legendarische Britse rockformatie ‘Queen’. Vier gepassioneerde muzikanten die de looks en de sound te pakken hebben. Ze brengen alle bekende nummers, zoals Don’t Stop Me Now, We Are The Champions, Bohemian Rhapsody en natuurlijk The Show Must Go On. Elk nummer tot in detail uitgezocht en gespeeld met perfectie en een rauwe energie gecombineerd met een spetterende show en podiumprestatie die je doet schreeuwen om meer! Queen Must Go On is tevens winnaar van het programma Battle of the Bands (SBS6).

05/08 – NEDERPOP – NEDERPOP ALL STARS FT. HENK WESTBROEK Nederpop All Stars neemt je mee op een muzikale roadtrip langs de legendarische Nederpopklassiekers. Denk aan vele hits van onder andere Het Goede Doel, Ramses Shaffy en Paul de Leeuw. Een band van door de wol geverfde muzikanten die hun sporen in de Nederpop ruimschoots hebben verdiend. Aangevuld met Henk Westbroek (Zelfs Je Naam Is Mooi) staan ze garant voor een avond onvervalste Nederlandstalige popmuziek waarbij ook recente poppareltjes volop aan bod komen.

12/08 – COVER / ALLROUND – BABYBLUE De zes jongens van Baby Blue nemen hun enthousiasme mee naar ieder optreden. Tot 2021 was zanger FLEMMING leadzanger van deze allround coverband. Vanaf de eerste minuut word je geboeid door het pakkende repertoire van Baby Blue en staat de boel op z’n kop. Pop, Rock ’n Roll, Nederlandstalig en zelfs die ene foute zomerhit. Baby Blue speelt alles, zolang het maar voldoet aan de volgende voorwaarden: iedereen kent het, iedereen zingt het mee en iedereen zal erop dansen en springen. De mannen van Baby Blue zorgen ieder optreden voor een grandioos feest!

19/08 – TRIBUTE – THE ROOTSRIDERS | BOB MARLEY TRIBUTE The Rootsriders staan bekend als één van de beste Bob Marley tributebands ter wereld. Zij zullen tijdens hun optreden laten zien én horen dat Marley’s tijdloze liedjes vandaag de dag nog altijd even relevant zijn als toen ze indertijd door Marley werden geschreven. Ook zijn The Rootsriders dit jaar vierde geworden bij het programma Battle of the Bands (SBS6) én stonden zij met groot succes eerder als afsluitende act bij De Kasteeltuinconcerten. Positive vibrations gegarandeerd!

26/08 – TRIBUTE – EEN AVOND MET H6 | ANDRÉ HAZES TRIBUTE Geen enkele Nederlandse zanger is jaren na zijn dood nog steeds zo immens populair als André Hazes. Wie kent ze niet: ‘Een beetje verliefd’, ‘De Vlieger’, ‘Zij gelooft in mij’, ‘Bloed, Zweet en tranen’ en al die andere hits. Met de 13-koppige liveband compleet met zangeressen en blazers vuurt Een avond met H6 in één avond alle André Hazes hits op je af. Meezingen en schor naar huis gegarandeerd!

PODIUMTWEE
08/07 – SOUL – OOH MY SOUL Ooh My Soul is een 10-koppige band die een ode brengt aan de rauwe soulmuziek uit de jaren zestig. Denk aan legendarische artiesten, zoals Otis Redding, Aretha Franklin, James Brown, Sam & Dave, Wilson Pickett, Etta James en vele anderen. Ooh My Soul speelt bekende en minder bekende nummers van deze grootheden uit de swinging sixties. Dit doen zij met overgave, energie en toewijding. Sixties Soul klinkt maar op één manier lekker: met veel drive, passie én een beetje schurend.

15/07 – COVER, POP, BLUES – BGENDA BGENDA is een blues- en coverband die hele mooie bekende blues nummers speelt én de grootste hits van de jaren zeventig en tachtig. De vijf bekende muzikanten delen samen hun passie voor muziek en vermaken hiermee ieder publiek. Met hun enthousiasme weet deze band van geen ophouden. Het motto van deze band is ‘What you see is what you get’, dus geen computers, maar gewoon echt pure live muziek!

22/07 – TO BE ANNOUNCED We maken het programma van PodiumTwee op vrijdag 22 juli binnenkort bekend op onze kanalen.

29/07 – INTERACTIEVE COVERS – THE FELLAS The Fellas is een band met een grote diversiteit aan hits uit de muziekgeschiedenis. Ze betrekken het publiek bij de show door verzoekjes te spelen. Daag de mannen uit door je favoriete hit op een verzoekkaartje te schrijven. De fantastische zanger William staat wekelijks in het programma ‘Ik Hou Van Holland’ en kent dus werkelijk duizend liedjes.

05/08 – FUNK, SOUL – NODA NODA Funky Soul band spelt de beste soul- en funkmuziek. Bekende nummers van The Jacksons, Earth Wind and Fire, The Trammps, Betty Wright, Sisters Slegde, Joss Stone en Bruno Mars zijn een kleine greep uit het repertoire van deze vrolijke band. NODA zorgt gegarandeerd voor een gezellig, goed en dansbaar feestje met hun topbezetting!

12/08 – GROOVE, FUNK, SOUL – COLIBRI THE BAND Colibri is een 11-koppige funk, soul en groove band met ruim 20 jaar ervaring. Hun repertoire laat zich niet in één woord omschrijven. Discogangers, soulsisters en funkbrothers, er is voor ieder wat wils zolang het maar dansbaar is! Ze spelen hits uit heden en verleden in een eigen jasje. Hiermee weten ze ieder optreden onvergetelijk te maken en iedereen met een brede lach naar huis te laten gaan!

19/08 – ROCK ‘N ROLL – BAD BACKBONES The Bad Back Bones spleen rockabilly, rock ‘n roll, country, swing, americana, tex mex en alles wat daar op lijkt. Ze combineren eigen nummers met de bekende en onbekende nummers van grote muzikanten. Dit doen zij met passie en enthousiasme, wat deze band een sfeermaker bij uitstek maakt!

26/08 – BLUES – CHICAGO CAPITOLS Met vijf gedreven muzikanten speelt de band Chicago Capitols vette rhythm and blues uit de Windy City van het midwesten in de jaren vijftig en zestig. Blues met een dikke en volle hoofdletter. Frontman Erik van Tilburg komt speciaal voor deze show op en neer gereisd vanuit Zweden. Met nummers van onder andere de grote legendes Howlin Wolf, Willie Dixon, Junior Wells, Sonny Boy en Muddy Waters. Daarnaast spelen zij ook eigen werk. Het zorgvuldig gekozen materiaal wordt vol overgave gebracht, met liefde voor blues op een eigen en pure manier!

TIJDEN
HOOFDPODIUM

19:30 uur Terrein en horeca geopend

20:30 – 21:30 uur Programma – Set 1

21:30 – 21:50 uur Pauze

21:50 – 23:00 uur Programma – Set 2

23:30 uur Terrein en horeca gesloten

PODIUMTWEE

19:00 uur Terrein en horeca geopend

19:30 - 23:00 uur Programma – Verspreid over verschillende sets met meerdere pauzes

23:30 uur Terrein en horeca gesloten

Wilt u vrijwilliger worden bij dit mooie evenement? Of heeft u interesse in een het partner- of sponsorschap? Stuur dan een e-mail naar info@kasteeltuinconcerten.nl.


Meer informatie over de Kasteeltuinconcerten Helmond vindt u op www.kasteeltuinconcerten.nl.
Volg de Kasteeltuinconcerten Helmond ook op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven! Als eerste alle nieuwtjes omtrent De Kasteeltuinconcerten ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Nieuwsbrief: www.kasteeltuinconcerten.nl/nieuwsbrief
Facebook: www.facebook.com/kasteeltuinconcertenhelmond
Instagram: www.instagram.com/kasteeltuinconcertenhelmond


Dit nieuwsbericht is 122 keer bekeken

X
X