De Rimboband : 40 jaar muziek en plezier!

Gepubliceerd op: 22 mei 2019 14:55

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond: De Rimboband, een muziekgezelschap uit de regio Helmond voor mensen met een verstandelijke beperking, viert dit jaar haar  40-jarig jubileum. De Rimboband is in 1979 ontstaan vanuit een initiatief van ouders en leerkrachten van de ZMLK-school uit Helmond en door financiële steun van de gemeente Helmond en fondsen werden de eerste instrumenten gekocht.  De Rimboband bestaat uit 60 leden en 30 vrijwilligers.

De Rimboband bezorgt mensen met een verstandelijk beperking een fijne vrijetijdsbesteding. Muziek maken is vooral ook plezier maken. Tijdens de wekelijkse repetitie gebruiken we een zelfontwikkelde methode en muziekschrift. Iedere muzikant levert op zijn of haar eigen niveau een waardevolle bijdrage aan het orkest.

De Rimboband is voor de leden een niet meer weg te denken onderdeel van het leven. Ze maken deel uit van de maatschappij, leveren een bijdrage, worden gehoord. Het repertoire van de Rimboband bestaat uit meer dan honderd nummers. Evergreens, hits, klassieke nummers, maar ook kerstmuziek. De Rimboband is een 100% vrijwilligers organisatie. Deze vrijwilligers zijn onmisbaar en helpen mee om de Rimboband tot een succes te maken!

In de afgelopen 40 jaar zijn er talloze prachtige concerten geweest vaak samen met andere muziekgezelschappen. De samenwerking is een rijke ervaring voor iedereen. Muziek verbroedert! Een aantal hoogtepunten in het bestaan van de Rimboband: Het optreden op Koninginnedag in de tuin van paleis Soestdijk voor de koninklijke familie, optreden in de Efteling en in 2018 Paaspop in Schijndel.

Het 40-jarig jubileum wordt dit jaar gevierd met een 7-tal concerten o.a. op 26 mei het  concert in het Speelhuis met Friends (geheel uitverkocht) waar we optreden met muziekgezelschappen waar we een speciale band mee hebben opgebouwd.

Op 5 oktober is er een festivalmiddag in het ROC ter AA in Helmond waar we samen met collega muziekverenigingen uit het land voor elkaar gaan musiceren. Natuurlijk is er ook ruimte voor een feestdag voor de leden en vrijwilligers op 22 juni.

De Rimboband brengt al 40 jaar kleur in muziek en in het leven van vele streekgenoten!


Dit nieuwsbericht is 418 keer bekeken

X
X