De natuur staat in bloei, kom ook kijken!

Gepubliceerd op: 12 mei 2018 20:00
Gewijzigd op: 8 mei 2018 17:15

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Helmond-Noord, Voorpagina

Helmond Noord: Zondagmiddag 20 mei staat de poort van de Natuurtuin in Helmond noord open vanaf 13.00 tot 17.00 uur.

De natuur staat al wekenlang in turbostand. Na een trage koude start doken de bruine kikkers massaal in de poelen. De nakomelingen van dit voorjaarsgebeuren, de kikkervisjes, zwemmen nu met duizenden tegelijk rond. Bloemen en struiken zijn in sneltreintempo uitgelopen. De vroegste bloeiers zijn al weer uitgebloeid. Maar dankzij een uitgekiend maaibeheer blijven de graslandjes en de bosranden in de natuurtuin goed gevuld met bloeiende wilde plantensoorten. Dat is leuk om te zien en trekt vlinders, hommels en andere insecten.

Tijdens de open dag staan er informatiebordjes en deze keer geven we extra aandacht aan de rol van water bij ons natuurbeheer. Vrijwilligers van de Natuurtuin zijn aanwezig en bij hen kunt u terecht voor vragen over het beheer. Voor wie zelf eens het onderwaterleven in de grote poel wil onderzoeken liggen schepnetjes, plastic bakken en zoekkaarten klaar.
De Natuurtuin is te vinden aan het eind van de Kemenadelaan in Helmond tegenover nummer 2.

Honden zijn niet toegestaan. Wilde reeën gebruiken de tuin wanneer hij is afgesloten als rust en schuilplaats. Honden en hun (geur)sporen verstoren dat. Meer informatie over de Natuurtuin Helmond is te vinden op de website www.derobbert.nl.

Dit nieuwsbericht is 227 keer bekeken

X
X