De Lindt Verbindt 

Gepubliceerd op: 7 april 2023 11:52

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

STIPHOUT De afgelopen periode hebben onze kinderen uit leerplein bovenbouw met veel enthousiasme deelgenomen aan een ‘testproject’. Het project is genaamd ‘Kletskoppen’ en werd begeleid door Juul Dijkmeijer.

Vanuit cultuureducatie en ouderenparticipatie kende het project verschillende fasen. In de eerste lessen kregen onze kinderen allerlei voorwerpen uit andere tijden (cassettebandjes, floppy disks, etc.) te zien. Aan hen werd gevraagd om met elkaar te bespreken wat het voor voorwerpen waren en waar ze ‘vroeger’ voor gebruikt werden. Sommige ‘oude dingen’ waren voor de kinderen zo onbekend dat ze hebben moeten raden waar het voor was. Deze ideeën en bevindingen hebben ze vervolgens vastgelegd in een vlog. Vervolgens hebben ze een gebruikershandleiding geschreven en ook die hebben ze vastgelegd in een vlog.

De laatste fase van het project was natuurlijk controleren of de ideeën klopten en of deze materialen ook echt zo gebruikt werden. De beste manier om dit te doen, is door mensen uit te nodigen die precies weten waar het voor gebruikt werd, omdat ze er waarschijnlijk zelf mee gewerkt hebben. De leerlingen werd gevraagd om opa’s en oma’s hiervoor uit te nodigen. Daarnaast hebben we ook de Zorgboog benaderd met de vraag of enkele bewoners het leuk leek met onze kinderen in gesprek te gaan.

Afgelopen maandag was het zo ver. Het klaslokaal was gevuld met kinderen, ouderen en enkele begeleiders. Aan de hand van de materialen zijn de kinderen in kleine groepjes met onze gasten in gesprek gegaan. Het resultaat was fantastisch! Onze gasten vertelden vol plezier over de materialen en hun ervaringen en de kinderen genoten van de persoonlijke anekdotes. Zo mooi kan leren zijn!

De uitspraak: ‘Waar gevoel binnendringt, blijft een herinnering achter’, is met dit project meer dan bewezen!


Dit nieuwsbericht is 141 keer bekeken