De horeca kookt met eerlijke producten

De horeca kookt met eerlijke producten
Gepubliceerd op: 2 mei 2021 10:00
Gewijzigd op: 30 april 2021 9:25

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

HELMOND 8 tot en met 16 mei staat de nationale FairTrade-week gepland met de focus op de horeca. Met FairTrade denkt men al snel aan ontwikkelingslanden, waar de boeren en arbeiders worden geholpen voor een eerlijke prijs met gelijke kansen. Maar FairTrade kan ook lokaal en dichterbij huis.

De horeca kan hierbij helpen door met eerlijke producten te koken. Gerechten gemaakt met FairTrade label, lokale, biologische of vegan ingrediënten. Door de samenwerking op te zoeken, lokaal en met FairTrade producten te werken, creëren we gelijke kansen voor iedereen. Gasten kunnen ook een steentje bijdragen door in de FairTrade-week de deelnemende horeca te bezoeken. Elke kop koffie telt, of vraag naar het FairTrade-gerecht of -menu.

Helmond FairTrade Gemeente
De Kerngroep FairTrade Gemeente streeft ernaar om de titel FairTrade Gemeente voor het eind van 2021 binnen te halen. Het doel is om meer bewustwording te creëren onder de Helmonders rondom FairTrade en duurzaamheid. Hoe je zelf kunt bijdragen aan een betere wereld. Niet alleen in je eigen stad, maar ook daarbuiten. Om de titel te behalen moeten aan een aantal criteria worden voldaan en een van die criteria is dat er voldoende restaurants, winkels, bedrijven en organisaties aansluiten bij de FairTrade-campagne.

Alle deelnemende bedrijven en organisaties zullen worden ver-meld op een speciale website van Stichting FairTrade Gemeente Nederland. Mocht je als horecazaak ook willen bijdragen aan of nog beter willen aansluiten bij deze actieweek om zo de horeca en de FairTrade-campagne in de spotlight te zetten, kom dan in contact met onze kerngroep, stuur een mail naar helmond@ftgg.nl. In diverse media zal er aandacht besteed worden aan deze FairTrade week.


Dit nieuwsbericht is 63 keer bekeken

X
X