De Helmondse blijf thuis bingo

Gepubliceerd op: 29 mei 2020 12:21
Gewijzigd op: 27 mei 2020 13:41

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond: Zondag 31 mei beleeft Helmond zijn eerste ‘Blijf thuis bingo’. De bingo wordt uitgezonden op Radio Omroep Helmond en via een livestream van Ditisonzewijk.nl. KBO Bernadette geeft alle leden een gratis bingokaart. Vanuit Omzien naar Elkaar worden alle andere KBO afdelingen Stiphout-Warande, st. Lucia en Brouwhuis ondersteunt in hun promotie om ouderen van dit leuke spel te laten genieten.

Voorzitter Hennie de Gooijer van KBO Bernadette licht het idee toe: ‘In deze tijd zitten ouderen veel thuis, vaak alleen ook. Met deze bingo kun je op veilige manier toch gezellig bingoën én leuke prijzen winnen. En dan gaat het niet alleen om de bingo-prijzen met een totale waarde van €1200. Daarnaast wordt elke week uit de ingeleverde kaarten ook nog een winnaar getrokken en die ontvangt een levensmiddelenpakket van Jumbo ter waarde van € 25.’

Gezelligheid

Kaarten voor de bingo zijn sinds 18 mei bij de zeven Jumbo winkels in Helmond te koop voor twee euro per stuk. Veel leden van KBO krijgen een kaart om zo laagdrempelig mogelijk kennis te maken met deze wijze van bingo spelen. De Gooijer: ‘We hopen natuurlijk dat zoveel mogelijk senioren, leden én niet-leden, een of meerdere kaarten kopen. Dat geeft niet alleen veel extra gezelligheid. Het is ook goed voor onze lokale Helmondse economie. De prijzen worden namelijk geleverd door lokale ondernemers.’

Gezamenlijke organisatie

De organisatie van de thuisbingo wordt namelijk gedragen door een brede groep van Helmondse ondernemers en organisaties uit het maatschappelijk veld. Het gaat om de volgende organisaties: alle zeven Jumbo supermarkten in Helmond, Wijkmanagement Helmond, Rooijakkers Party & Events, Omroep Helmond en Ditisonzewijk.nl. Betrokken partijen zijn allen betrokken bij de organisatie.

Goede doelen

Met de bingo wordt elke week een ander goed doel gesteund. De eerste keer is dat KBO Kring Helmond. De andere goede doelen zijn: Helmonds Muziek Corps, het Leger des Heils, Helmond Sport, Stichting Leergeld, Hellemond Gift, Zorgboog en Savant groep. Het prijzengeld van in totaal € 1200,00  is te besteden bij diverse lokale ondernemers in Helmond.

Meedoen?

Bingokaarten kosten twee euro per stuk en zijn te koop bij de zeven Helmondse Jumbowinkels. De Blijf thuis bingo wordt uitgezonden op lokale radio en tv en via: www.faceboook.com/ditisonzewijk.nl of www.helmond.live.  Hebt u prijs, dan belt u het telefoonnummer dat tijdens de bingo duidelijk in beeld komt. De 1e beller heeft prijs, maar per spelronde worden 27 prijzen verdeeld.


Dit nieuwsbericht is 271 keer bekeken

X
X