De Hagenees: de auto wassen

Gepubliceerd op: 21 augustus 2020 10:10
Gewijzigd op: 18 augustus 2020 10:13

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Nadat de televisie zijn intrede had gedaan en de kinderen met de neus tegen de raam stonden om dit fenomeen te aanschouwen bij degene die al zo’n ding had, kwam later ook het autobezit binnen bereik van de Hagenezen. Jan was naar de showroom gegaan en zei: “Ik moet unne auto hebben voor mijn vrouw”, waarop de verkoper zei “Nee aan ruilen doe ik niet”, maar uiteindelijk kocht Jan er toch een en hij was er trots en vooral zuinig op. Hij heeft meer uren die auto gewassen dan hij er in gereden had. Maar een keer ging het niet goed met het wassen.

Half op de stoep stond de bolide en alle poet-ingrediënten waren binnen handbereik. De buitenkant was al spik en span en Jan begon de binnenkant schoon te maken, te beginnen met het stofzuigen van de vloermatten. Het portier open en Jan helemaal geplooid in de auto met de stofzuigerslang. Dit was een uitstekend moment om een nep stoeptegel met een echt lijkende hondendrol bij de deuringang te leggen. Op het moment dat Jan aanstalte maakte naar buiten te kruipen werd Jan toegeschreeuwd “Kiek oit Jan, hondestrond!” Omzichtig klom Jan uit de auto, maar wat niet in het script stond, was dat er op dat moment een man met zijn heundje langs kwam. “Voile shithond”, riep Jan en, hoewel hij nooit had gevoetbald, nam hij het heundje vol op de wreef. Het bisje maakte drie salto’s mortale aan het riemke en tijdens de act jodelde het heundje nog een deuntje waar Olga Lowina jaloers op kon zijn.

Het spel stond op de wagen en het gebakkelei met de eigenaar van de hond begon. Net genoeg afleiding om snel die stoeptegel weg te halen en weer braaf op de vensterbank te gaan zitten om over te gaan tot de orde van de dag. Van de commotie was Jo, de vrouw van Jan, naar buiten gekomen en vroeg nieuwsgierig zoals ze was, wat er aan de hand was. “Moete doar is kieke wor diejen hond het gescheten”, maar Jo zag niks. Alleen dat er een paar deuren verder een paar zaten die niet meer konden van het lachen en om de zaak binnen de perken te houden, werd gesimuleerd dat Marinus unne hartstikke goeie mop had verteld. Dit laatste klopt niet, want Marinus kon helemaal geen moppen vertellen, maar Jan had niks in de gaten.

Ziet er weer mooi uit Jan, d’n auto, toen hij zijn werk had afgemaakt.


Dit nieuwsbericht is 109 keer bekeken

X
X