De Cacaofabriek en Het Speelhuis wensen u fijne feestdagen!

Gepubliceerd op: 18 december 2020 9:53
Gewijzigd op: 17 december 2020 9:56

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond: 2020 was een bewogen jaar. Voor de hele wereld en ook zeker voor de culturele wereld. De deuren van zowel De Cacaofabriek als Het Speelhuis bleven het afgelopen jaar enkele maanden gesloten. Maar zo gauw er mogelijkheden waren, grepen beide culturele instellingen ze aan.

Bezoekers kregen prachtige voorstellingen, concerten films en exposities voorgeschoteld. Ondanks de maatregelen kijken zowel De Cacaofabriek als Het Speelhuis dan ook terug op een jaar vol verwondering. ‘’De bezoekersaantallen waren weliswaar gering, maar toch hebben we wonderlijke momenten gecreëerd’’, aldus directeur Jochem Otten. “Een metal-concert van Kong in De Cacaofabriek met licht headbangend publiek op een kruk. Veertien Berlijnse kunstenaars die hun werk exposeerden tijdens ‘Berlin Baustelle’. Sommige kunstenaars moesten daarna verplicht twee weken in quarantaine.

Wim Daniëls schreef het gelijknamige boek (quarantaine), maar speelde ook 6 keer achter elkaar voor dertig bezoekers in het theater. En de film bleef, binnen de mogelijkheden, drukbezocht’’, somt Otten trots op. Ondertussen gebruiken beide cultuurhuizen hun energie en tijd ook voor nieuwe ontwikkelingen. “In 2021 kunnen we daardoor opzienbarend nieuwe activiteiten aanbieden. Waarover later meer.’’ Er wordt dan ook uitgekeken naar het nieuwe jaar. Niet alleen vanwege de nieuwe ontwikkelingen, maar ook juist met de hoop terug te gaan naar het ‘normale’. “Als cultuurhuizen zijn we altijd op zoek naar het uitzonderlijke, maar na dit jaar snakken we naar het normale. Dat we weer een kopje koffie kunnen drinken vooraf. Dat zalen weer goed gevuld mogen zijn en dat grotere voorstellingen en concerten weer plaats kunnen vinden’’, zegt Otten.

Foto: De Cacaofabriek. F Dave van Hout


Dit nieuwsbericht is 161 keer bekeken

X
X