De Brabantse Disabled Open golf geeft financiële ondersteuning aan Niels Vink

Gepubliceerd op: 16 augustus 2019 13:47

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Voorpagina,

Regio: 31 Augustus gaat voor de 12e keer de Brabantse Disabled Open Golf van start op golfbaan de Stippelberg in Bakel. De opening wordt dit jaar rond 11 uur verricht door Burgemeester Elly Blanksma. Het zeer uiteenlopende deelnemersveld van mensen met diverse lichamelijk en geestelijke beperkingen, zoals schade door herseninfarct, dwarslaesie, arm of beenprothese, verlamming, spasme en veel meer geeft een interessant beeld. De gedachte dat die mensen, als voorbeeld, een valide persoon kunnen stimuleren alles uit het lichaam te halen wat mogelijk is, is al een schoonheid op zich.

Tevens houden we een gratis les in de vorm van een clinic (12.30 tot 14.00 uur). Dit jaar veel aandacht voor 3 mannen met CVA/ Afasie, deels verlamd, die vanuit de organisatie begeleid worden door 2 golfleraren en een vrijwilliger. Ben of ken jij iemand met een lichamelijke beperking die wil kennis maken met golf? Je kunt je nog aanmelden voor deelname.

Sponsoren maken het mogelijk om deze dag te houden, elk jaar weer. Ook de golfbaan stelt de baan beschikbaar. Zonder deze inzet zou het organiseren van deze dag onmogelijk zijn.

Ondersteuning voor Helmondse Niels Vink

De Helmondse rolstoeltennisser Niels Vink, lichamelijk gehandicapt door als baby de meningokokken te hebben overwonnen, recentelijk winnaar van diverse toernooien en worldcup heeft de grote wens naar de spelen te gaan in Tokio, de Paralympics 2020.

Via acties op deze dag voor golfers met een lichamelijke beperking wordt het goede doel van dit jaar, de steun aan Niels, vorm gegeven.

Iedereen, golfer of niet, is welkom op 31 augustus op de golfbaan in Bakel, om tussen 14.00 en 16.00 uur deel te nemen aan een puttwedstrijd of het kopen van loten. Beide acties leveren mooie prijzen aan de winnaars, maar belangrijkste, meedoen en Niels ondersteunen. U mag ook elke vorm van sponsoring doen, bv als bedrijf door prijzen beschikbaar te stellen. Vragen en opmerkingen, per mail of per telefoon via cees@brabantsedisabledopen.nl  06-50512786


Dit nieuwsbericht is 627 keer bekeken

X
X