De Blue Band viert 25-jarig bestaan met online feestje

Gepubliceerd op: 12 februari 2021 10:00
Gewijzigd op: 12 februari 2021 9:17

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

HELMOND Eigenlijk bestond de Blue Band vorig jaar al 25 jaar, maar het jubileumfeest werd uitgesteld naar dit jaar vanwege corona. Helaas is het nu nog altijd niet mogelijk een ‘normaal’ feest te geven, dus werd er naar een alternatief gezocht: een online viering met zowel bekende Helmonders als bekende Nederlanders.

Een begrip in Helmond
De Blue Band is een iconische blaaskapel binnen het Helmondse carnaval. Ze zijn niet weg te denken bij het Prijsbloaze en herkenbaar aan hun uiterlijk zoals het boterkuipje van het bekende merk: blauw met wit. 
De leden, zo’n twintig personen, zijn van alle leeftijden en vormen een fijne vriendengroep. Er zijn zelfs onderling huwelijken gesloten en baby’s gemaakt. De band zoekt altijd de interactie met het publiek op en geeft zo elk bekend nummer een Blue-Band-sausje.

Niet alleen met carnaval
Het Prijsbloaze op carnavalsmaandag is elk jaar vaste prik voor de blaaskapel. In 2013 waren ze zelfs de winnaar van dit evenement. De Blue Band is dan wel een bekende naam binnen het Helmondse carnaval, toch traden zij, normaal gesproken, ook elders op. Bijvoorbeeld op diverse festivals, zelfs over de grens in België. Daarnaast werd door een aantal leden jaarlijks het Blaasfestijn in Helmond georganiseerd. 

Online jubileumfeest
Dit jaar zijn er logischerwijs geen carnavalsactiviteiten, terwijl de band juist hun jubileum wilde vieren. Daarom is er een alternatief bedacht: een online feest. Op zondag 14 maart, met halfvasten, wordt er een anderhalf uur durende show uitgezonden, waarin bekende figuren vragen stellen die met de Blue Band te maken hebben. Zo zijn er filmpjes van Frank Lammers, Art Rooijakkers, Niels van der Laan en Jeroen Woe, maar ook van Berry van Aerle, Stijn van Gassel, Jan d’n Bok, Rob Bouwman, Rob Scheepers (zowel uit Helmond als uit Sterksel), Andy Marcelissen en Immer Hansi binnengekomen.

Aanmelden voor de quiz
Mensen kunnen zich aanmelden voor de interactieve quiz. Er zijn goodiebags te winnen met onder andere prijzen die het bekende botermerk, dat destijds toestemming heeft gegeven voor gebruik van de naam, zelf beschikbaar heeft gesteld. De uitzending zal starten om 20.00u. Meer informatie wordt te zijner tijd bekendgemaakt via de Facebookpagina van de Blue Band.

www.blue-band.nl

Foto: De Blue Band tijdens het Prijsbloaze | F Keiebijters


Dit nieuwsbericht is 204 keer bekeken

X
X