De 20e editie van De Kasteeltuinconcerten kan eerder starten!

De 20e editie van De Kasteeltuinconcerten kan eerder starten!
Gepubliceerd op: 8 juli 2021 9:15

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

HELMOND Yes! Nieuws! Dit jaar vieren we samen met jullie de 20e editie tijdens 8(!) Kasteeltuinconcerten! Vanwege de nog geldende maatregelen wordt er, naast de eerder aangekondigde vier septemberedities, in augustus al gestart met vier speciale edities op het hoofdveld. Enkel op het hoofdveld en met testen voor toegang. Natuurlijk wel met een topprogamma, dezelfde terreinopstelling en beleving en dezelfde tijden.

De organisatie kiest hiervoor, omdat het vanaf nu weer kan en mag en we overladen zijn met lieve en leuke berichtjes van jullie allemaal of we niet eerder kunnen starten dan september. Dat kan en daarom laten we het 20-jarig jubileum natuurlijk niet zomaar voorbijgaan.

De vier augustusedities ziet de organisatie als stevige opwarmer voor de vier edities in september, waar we hopelijk de hele kasteeltuin weer kunnen inzetten voor de Kasteeltuinconcerten. Zonder maatregelen, zoals we dit natuurlijk het liefste zien. Dit houdt in dat we dit speciale jubileumjaar van Helmonds grootste muziekevenement zelfs met 1 extra concert kunnen gaan vieren.

Zet het nu in je agenda en mis dit niet, hieronder alvast de nodige informatie, want het komt nu snel dichterbij:
• 20 jaar Kasteeltuinconcerten Helmond 2021 gaat door!
• 8 vrijdagen achtereen, elke vrijdag in augustus (6,13, 20, 27) en september (3, 10, 17, 24).
• De vier vrijdagen in augustus werkt de organisatie verplicht met testen voor toegang. Onderdeel hiervan is de verplichte preregistratie, dit doet de organisatie met tickets die je vanaf nu in de voorverkoop koopt (zie www.kasteeltuinconcerten.nl). Je komt daarna in een eigen tijdvak naar de ingang. Je betaalt hier € 12,50 voor, maar hier ontvang je bij binnenkomst direct vier consumptiebonnen voor terug. We benadrukken dat dit enkel voor deze (corona)edities zal gelden.

De Kasteeltuinconcerten zijn en blijven natuurlijk normaliter ALTIJD gratis toegankelijk. Nadat je binnen bent, gelden er géén maatregelen meer zoals 1,5 meter afstand en kan het spreekwoordelijke dak eraf! Geen tickets of coronatoegangsbewijs? Helaas heeft het dan geen zin om deze vier edities naar de kasteeltuin te komen.
*De vier septemberedities zijn weer als vanouds met twee podia, een sfeervol foodplein, geen coronamaatregelen (zo hoopt de organisatie), geen tickets, kinderplein bij het kasteel en zoals vanouds weer in de hele kasteeltuin de beleving zoals je van Kasteeltuinconcerten Helmond gewend bent.
• We leggen nu de laatste hand aan het programma, binnenkort meer hierover!
• We zoeken nog altijd sponsoren en vrijwilligers, mail voor meer info info@kasteeltuinconcerten.nl

Informatie 4 augustusedities:
Testen voor Toegang

Om naar de Kasteeltuinconcerten 6, 13, 20 of 27 augustus te kunnen komen, heb je een coronatoegangsbewijs (QR-code) nodig en een geldig toegangsbewijs.
Een coronatoegangsbewijs genereer je in de CoronaCheck-app (of via CoronaCheck.nl). Je kunt een coronatoegangsbewijs aanmaken op één van onderstaande manieren:
• Een (volledig) vaccinatiebewijs
• Een bewijs dat je hersteld bent van corona
• Een negatieve ‘Testen voor Toegang’-uitslag

Belangrijk: totdat je bij de poort gecontroleerd bent door middel van de CoronaCheck blijven de basisregels van toepassing om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Buiten het terrein blijft dus de 1,5-meter-regel van toepassing en zullen tijdens het evenement looprichtingen zijn aangegeven.

Belangrijk: Met andere vaccinatiebewijzen dan een CoronaCheck-toegangsbewijs mogen wij geen toegang verlenen tot het terrein. Indien je wel bent gevaccineerd en hiervan een bewijs hebt in je gele boekje of een ander vaccinatiebewijs, dien je dit dus eerst om te zetten naar een geldig coronatoegangsbewijs/QR-code .

Belangrijk: Aan de poort kan niet getest worden, indien je niet bent gevaccineerd of in het bezit bent van een herstelbewijs, dien je eerst een afspraak te maken voor een test via www.testenvoortoegang.org

De 20e editie van De Kasteeltuinconcerten kan eerder starten!F | Kasteeltuinconcerten


Vaccinatiebewijs
Ben je volledig gevaccineerd? Log dan in op de CoronaCheck App of ga naar CoronaCheck.nl en log daar in met je DigiD. Volledige vaccinatie betekent:
• 2 vaccinaties van Pfizer, Moderna of AstraZeneca
• OF 1 vaccinatie Janssen
• OF 1 vaccinatie Pfizer, Moderna of AstraZeneca plus een bewijs van eerdere positieve PCR-test in de CoronaCheck App (minimaal 12 dagen oud)
CoronaCheck heeft een koppeling met de systemen van het RIVM en de GGD. Je logt in met je DigiD en de gegevens worden automatisch opgehaald en in de app geplaatst. Daarbij houdt Nederland geen wachttijd aan. Direct na de registratie van de laatste benodigde vaccinatie kan je het vaccinatiebewijs genereren.

Herstelbewijs
Ben je in de afgelopen 180 dagen genezen van corona en is dit bekend bij de GGD? Log dan in op de CoronaCheck App of ga naar CoronaCheck.nl en log daar in met je DigiD. Je gegevens worden automatisch opgehaald bij het RIVM en/of GGD waarna je je coronatoegangsbewijs kunt aanmaken
Laat je testen
• Maak een testafspraak via www.testenvoortoegang.org
• Laat je testen, je ontvangt binnen een uur de uitslag met een ophaalcode
• Maak een coronatoegangsbewijs aan met de CoronaCheckApp of via CoronaCheck.nl

Registratie
Om toegang te verkrijgen tot het evenemententerrein vragen we iedereen een ticket te kopen in de voorverkoop. De gegevens die we hier vragen worden alleen gebruikt indien de GGD hierom vraagt en worden alleen gebruikt voor onderzoek naar coronabrandhaarden. 2 weken na het bezoek worden alle gegevens vernietigd. Kinderen tot 10 jaar oud hoeven geen toegangsbewijs te hebben.


Dit nieuwsbericht is 503 keer bekeken

X
X