Dames 1 van Rood-Wit ’62 pakken de KNVB Beker

Gepubliceerd op: 7 juni 2019 12:26
Gewijzigd op: 7 juni 2019 12:27

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Rijpelberg, Voorpagina

Rijpelberg: Na een busreis van ruim 1 uur kwam S.V. Rood-Wit ’62  met een 100-tal supporters afgelopen zondag aan op het sportpark van Simpelveld, waar ze de wedstrijd zouden spelen tegen VV Keer. Het was bloedheet, de thermometer  tikte 32 graden aan, maar toch waren alle spelers gefocust op de wedstrijd. We houden het maar op een gezonde wedstrijd spanning. Alle speelsters en beide coaches, Niek en Berry, hadden maar één doel: de beker mee terug nemen naar Helmond.

De wedstrijd begint. Na een tiental minuten komen de dames van Rood-Wit op voorsprong dankzij een penalty. Deze wordt benut door Anne van de Berg. Net voor rust scoren de dames 2-0, dankzij Denise de Groot. Berry en Niek geven nog wat tips in de rust: “Dames, we zijn er nog niet, blijven focussen”.

Na een twintigtal minuten, in de tweede helft, wordt de nekslag gegeven door Rood-Wit: Dominique de Groot scoort de 3 - 0 en even later wordt de  4-0  gemaakt door Dewi van Rijt. De eretreffer van VV keer wordt ook nog gescoord in de dying seconds  van de wedstrijd. Dit door het benutten van een penalty.

Na het laatste fluitsignaal barst het feest los op het veld. De beker wordt door aanvoerster Shirley in ontvangst genomen en dan wordt het vuurwerk ontstoken: Rood-Wit ‘62 Dames 1 heeft de KNVB Beker, wat een ontlading.

Nadat de huldiging is afgerond en de dames hebben zich opgefrist,  gaan ze langzaam met de bus terug naar Helmond. Eenmaal teruggekeerd in Helmond op het sportcomplex bij Rood wit 62, kregen ze een mooi ontvangst met vuurwerk. Hier hebben ze met zijn allen nagenoten onder het genot van een biertje en een borreltje.

Vrouwenvoetbaldag

Om het vrouwenvoetbal te promoten in Helmond en omgeving, organiseert Rood-Wit ‘62 aanstaande zaterdag 15 juni een voetbalclinic i.s.m. de damesteams van VV Bruheze, RKSV Mierlo-Hout en Stiphout Vooruit. Deze clinic wordt gehouden in het Solarunie Stadion,  Sportpark de Braak 7. Aanmelden via de website van een van de vier bovenstaande clubs. Aanmelden en meedoen is helemaal gratis, dus meiden wil je gaan voetballen? Kom dan ook aanstaande zaterdag! Thema van deze dag is: voetbal is ook voor meiden

Rond de middag start de clinic, onder meer gegeven door Julia Ibes en Glenda van Lieshout, zelf oud-voetbalster van Rood-Wit en jeugdtrainster bij Helmond Sport. Na afloop van de clinic kan gezamenlijk op een groot beeldscherm gekeken worden naar het WK-duel Nederland – Kameroen.


Dit nieuwsbericht is 369 keer bekeken

X
X