Dag van de leraar, speciale corona-editie

Gepubliceerd op: 8 oktober 2020 15:07

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond: Hogeschool de Kempel had groots uit willen pakken op maandag 5 oktober: de Dag van de Leraar. Met 100 eerstejaarsstudenten die op de parkeerplaats uit volle borst zouden zingen. Met een drone die opnames zou maken …. Als ode aan al die gemotiveerde leraren die het onderwijs aan kinderen mogelijk maken. Ook op afstand als dat moet. Maar de persconferentie van 28 september jl. gooide roet in het eten. Toch heeft  één eerstejaarsklas uit volle borst voor de camera gezongen. Want de boodschap van het lied blijft hetzelfde: lang leve de leraar!

Leraren met lef
Ieder jaar vieren we op 5 oktober de kracht en pracht van het onderwijs. Hogeschool de Kempel viert uiteraard dat er zoveel jonge mensen met hart en ziel kiezen voor het beroep van leraar. Ook in het coronajaar trekken onze voltijd- en deeltijdopleidingen en het zij-instroomtraject volop aspirant-leraren. Leraren met lef die kinderen willen helpen het beste uit zich zelf te halen en nieuwsgierig zijn naar nieuwe ontwikkelingen die het onderwijs verder helpen. Maar De Kempel viert ook dat we ieder jaar weer kunnen bouwen op stagementoren op 350 basisscholen in de regio, die onze studenten de weg wijzen in de fijne kneepjes van het onderwijsvak.

MuziekopleidersAkkoord 7 oktober 2020
Als muziekpabo zingt De Kempel uiteraard, wat duidelijk te zien en te horen is in het filmpje dat op vrijdagmorgen in de les is opgenomen. Een verwijzing naar 7 oktober a.s. als het landelijk MuziekopleidersAkkoord ondertekend wordt, waarin de pabo’s en conservatoria een samenwerking voor de lange termijn afsluiten. Dit is een enorme stap op weg naar muziekonderwijs voor álle kinderen op álle basisscholen in Nederland.

Het lied ‘Lang leve de leraar’ is geschreven door muziekdocent Willem Heldens van Hogeschool de Kempel op muziek van ‘15 Miljoen Mensen’ (Fluitsma en Van Tijn). Het werd gezongen door 27 eerstejaarsstudenten, die een maand muziekonderwijs op De Kempel hebben gehad.


Dit nieuwsbericht is 68 keer bekeken

X
X