Cursus Veilig met de auto in het verkeer voor ouderen

Gepubliceerd op: 23 augustus 2019 11:28

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond: Op woensdag 18 en 25 september 2019 organiseert LEVgroep i.s.m. Veilig Verkeer Nederland afdeling Helmond een cursus voor 50 plus automobilisten. Doel is om de regels op te frissen en het zelfvertrouwen te vergroten zodat u weer zelfverzekerd met de auto op pad kunt gaan.

Senioren zijn kwetsbaar, doordat zij vaak lang geleden het rijbewijs hebben behaald. Intussen zijn verkeersregels en -situaties veranderd, snelheden zijn toegenomen en het is veel drukker geworden op de weg. Waarnemen, interpreteren en snel reageren zijn noodzakelijk om veilig aan het verkeer deel te kunnen nemen.

De cursus bestaat uit verkeerstheoriemiddag waarin de nieuwe verkeersregels en -gedragingen centraal staan en een praktijkdeel met een verkeerstheoriequiz, beweegonderdeel en een praktijkrit in uw eigen auto, onder leiding van een erkende rijinstructeur. De theorie vindt plaats in de Westwijzer, de praktijk bij hockeyclub Helmond.

Aanmelden en meer informatie
U kunt zich aanmelden bij Jos Vermeulen: 0492 598989 of per e-mail: jos.vermeulen@levgroep.nl. Inschrijven is mogelijk tot uiterlijk 10 september 2019. Meer informatie: bit.ly/lerenmetlev-veiligmetdeauto

Op www.lerenmetlev.nl vind je meer trainingen voor inwoners, vrijwilligers en beroepskrachten.


Dit nieuwsbericht is 134 keer bekeken

X
X