Cursus fotografie door stadskunstenaar Tahné Kleijn

Gepubliceerd op: 30 januari 2020 11:32
Gewijzigd op: 29 januari 2020 11:35

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond: Het is fotografie wat de klok slaat in Helmond. In maart is de expositie van World Press Photo in de Cacaofabriek te zien en Kunstkwartier gaat in samenwerking met Stadskunstenaar Tahné Kleijn een korte cursus fotografie aan bieden.

Na maanden van lesgeven bij cultureel centrum RICK in Weert heeft Stadskunstenaar Tahné Kleijn de smaak te pakken: ze wil samen met Kunstkwartier een cursus fotografie naar haar eigen stad toe halen. Een cursus die in het teken staat van creativiteit met een knipoog naar de oude meesters uit de zeventiende eeuw. In vier avonden leer je onder andere fotograferen geïnspireerd op Johannes Vermeer, Jan Steen en stilleven schilder Willem Claesz. Heda.

“Fotograferen is zo veel meer dan techniek alleen. Het is kijken, naar je eigen werk, maar zeker ook dat van anderen. Je kunt op Instagram interessante fotografen gaan volgen, maar je kan ook kijken naar de oude meesters die onze kleine kikkerlandje bekend hebben gemaakt met hun bijzondere schilderijen. De manier waarop zij het licht toepassen in hun schilderijen kan een inspiratiebron zijn voor fotografie.”

Kleijn studeerde vijf jaar geleden af aan de kunstacademie Sint Joost met foto’s van een modern huishouden van Jan Steen (1626-1679). Sindsdien haalt zij bijna altijd haar inspiratie uit werken van deze chaotische schilder en zijn tijdgenoten. Haar werken worden regelmatig tentoongesteld in grote musea en galeries zoals Museum MORE, Museum Helmond en galerie Ron Mandos. Zij is stadskunstenaar sinds 2019 en mag als eerste de functie twee jaar vervullen.

De lessen zijn ontwikkeld in samenwerking met het Kunstkwartier en zijn om de week op woensdagavond. De eerste les vindt plaats op woensdag 5 februari om 19.30 uur bij Kunstkwartier. Inschrijven voor de cursus kan via

www.kunst-kwartier.nl/cursussen/beeldende-kunst/fotografie-door-tahne-kleijn

F Tahné Kleijn


Dit nieuwsbericht is 255 keer bekeken

X
X