Cursus Duurzaam ouderschap na echtscheiding

Gepubliceerd op: 20 oktober 2020 15:53

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Voorpagina

F LEVGroep

Helmond: Een scheiding is een ingrijpende gebeurtenis die het leven van de ouders en van de betrokken kinderen behoorlijk op zijn kop kan zetten. Er breekt een tijd aan met veel onzekerheden waardoor de stress toe kan nemen en je gevoelens met je aan de haal kunnen gaan. De omgeving verwacht desondanks dat jij een goed contact blijft onderhouden met de ex-partner/ouder van jullie kinderen. In de cursus ‘Duurzaam ouderschap na echtscheiding’ deel je ervaringen met anderen en krijg je inzicht hoe je beter met de situatie en de uitdagingen die op jouw pad komen, om kunt gaan. De cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten en start op 10 november in Helmond.

“Het deed me goed om tips te krijgen in een veilige omgeving, met mensen die ook midden in een scheiding zaten”

Emma* zag haar huwelijk na een aantal jaren stranden en kwam in een moeilijke scheiding terecht. Ze wilde er kunnen zijn voor haar kinderen en over de opvoeding in goed contact blijven met haar ex-partner. Maar hoe doe je dat, wanneer je leven op zijn kop staat? Hierbij kon ze wel wat ondersteuning gebruiken. Via het echtscheidingsspreekuur van LEVgroep kwam ze terecht bij de groepscursus ‘Duurzaam ouderschap na echtscheiding’ van Leren met LEV.

“Het is natuurlijk best eng om in een groep te praten over jouw persoonlijke situatie.” Toch blijkt het voor deelnemers aan een groepstraining veel voordelen te hebben. Ze leren niet alleen van de trainer, maar ook van elkaar. Het is steunend dat er lotgenoten zijn die met dezelfde vragen zitten. “Ik heb het zelf als erg prettig ervaren om met lotgenoten alles over een scheiding met kinderen te bespreken en hier oefeningen over te maken”,  vult Emma aan.

De cursus omvat zes bijeenkomsten van 2 uur. Voorafgaand aan de cursus vindt een voorgesprek plaats, waarin je kennis maakt met de trainers en een korte uitleg krijgt over de inhoud van de cursus. Samen bekijken we of het groepsaanbod goed aansluit bij jouw vraag.

Informatie en aanmelden

Meer informatie over de training kun je krijgen via Liesbeth Schobers: liesbeth.schobers@levgroep.nl, 06 41 03 88 25.

Aanmelden kan via: bit.ly/lerenmetlev-duurzaamnascheiding.

Deelname is veilig

Voor alle trainingen geldt dat Leren met LEV zich houdt aan de richtlijnen van het RIVM en de algemene basisregels (o.a. 1,5 meter afstand, groepsgrootte, ventilatie van de ruimte en voldoende hygiëne). Voorafgaand aan de training wordt een gezondheidscheck afgenomen. Zo zorgen we er samen voor dat iedereen veilig aan de training kan deelnemen.

Op www.lerenmetlev.nl vind je trainingen en workshops voor inwoners, vrijwilligers en beroepskrachten.

* i.v.m. privacy is Emma niet de echte naam van de deelneemster


Dit nieuwsbericht is 206 keer bekeken

X
X