Crowdfunding expositie ‘Goeikes – Helmonders in beeld’ van start

Gepubliceerd op: 6 augustus 2018 15:06

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Voorpagina,

Helmond: Op 3 augustus om 13.00 uur startte officieel het crowdfundingtraject voor de expositie ‘Goeikes – Helmonders in beeld’. Via het online platform Voordekunst kunnen bedrijven en particulieren tot 21 september hun bijdrage leveren.

Stichting Goeikes hoopt via deze weg € 13.000,- op te halen. BKKC en de Gemeente Helmond zijn onder andere donateurs van het project. Donateurs ontvangen diverse tegenprestaties gebaseerd op de foto’s uit de expositie. Deze variëren van een set ansichtkaarten en het originele Goeikes-boek tot een exclusieve fotoafdruk van museumkwaliteit. De 20 fotografen die hebben meegewerkt aan dit project leiden de crowdfundcampagne. Hiermee richten zij zich hoofdzakelijk op Helmondse particulieren en bedrijven. De leus van de campagne is dan ook:

1 stad | 90.911 inwoners | 13 wijken | 20 fotografen | 1 fotoproject

Over ‘Goeikes – Helmonders in beeld’

Het project ‘Goeikes – Helmonders in beeld’ startte ruim 1,5 jaar geleden. Binnen het project zijn de 13 wijken van de stad vastgelegd. De focus lag hierbij op de Helmonders zelf, de zogenaamde Goeikes. Naast negen professionele fotografen is het project aangevuld met enthousiaste amateurs, waaronder leerlingen van een basis- en middelbare school uit Helmond. Stichting Goeikes presenteert in het eerste weekend van november het resultaat van deze inspanningen in de vorm van een luxe fotoboek. Dit boek wordt grotendeels gefinancierd door de Gemeente Helmond. Daarnaast zal een expositie in de openbare ruimte gerealiseerd worden. Om dit te bekostigen wordt middels de crowdfunding geld opgehaald. Deze expositie zal plaatsvinden rond de maand december. BKKC heeft inmiddels een grote donatie toegezegd.

Alternatieve financieringsvorm

Crowdfunding is een alternatieve manier van financieren, waarbij er direct contact is tussen donateur en stichting, organisatie of instelling. Culturele organisaties zoals Stichting Goeikes kunnen crowdfunding goed gebruiken in verband met teruglopende investeringen vanuit de overheid. Deze nieuwe, eigentijdse manier om financiële middelen te vergroten is enerzijds geschikt om de expositie te verwezenlijken en anderzijds een manier om de doelgroep te betrekken bij het project.

Bron Foto: Goeikes, Vincent Knoops.

Dit nieuwsbericht is 254 keer bekeken

Verder in het nieuws

Hieronder een recent overzicht van alle belangrijke en relevante nieuwsberichten.

X
X