Coronavirus gaat aan de loop met Brabant

Gepubliceerd op: 12 maart 2020 16:49
Gewijzigd op: 13 maart 2020 12:56

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Voorpagina,

Helmond: het coronavirus houdt Brabant in haar greep. Ook Helmond is in de ban van COVID-19. Zo is in het Elkerliek ziekenhuis voor het eerst sinds de uitbraak van het coronavirus, een patiënt opgenomen met een positieve uitslag na het testen op COVID-19. De patiënt kwam afgelopen zondag met klachten bij de Spoedeisende Hulp in Helmond. Vanwege de verdenking van besmetting, is de patiënt direct geïsoleerd en getest op het coronavirus. De testresultaten bleken positief.

De patiënt wordt nu in strikte isolatie verpleegd in het ziekenhuis. Hierbij gelden verschillende maatregelen die verdere besmetting van anderen dienen te voorkomen. Denk hierbij aan het dragen van beschermende kleding door het verplegend personeel en het toestaan van slechts één bezoeker per dag. De GGD start een contactonderzoek om eventuele verdere verspreiding in kaart te brengen.

De zorg in het Elkerliek ziekenhuis gaat door zoals gewoonlijk. Eerder genomen maatregelen om (verdere) verspreiding van het coronavirus te voorkomen, blijven van kracht.

Afgelaste evenementen

Ook heeft het virus impact op de evenementen die in de regio plaatsvinden:

De KNVB schrapt alle wedstrijden van zowel het betaald als het amateurvoetbal dit weekend in Brabant. De NOC*NSF roept op om sportevenementen te schrappen, en daar wordt ook in Helmond gehoor aan gegeven. Zo vinden er dit weekend geen hockey, korfbal en volleybal of andere sportwedstrijden plaats, zo meldt het Brabants Dagblad. De LEVGroep heeft gemeld dat NLDoet, wat dit weekend zou plaatsvinden, wordt afgelast. Op de weblog van Helmond staat het volgende bericht: De organiserende LEVgroep annuleerde die activiteiten en vragen de Helmondse organisaties en vrijwilligers om hun deelname aan NLdoet te annuleren of te verzetten.

Verder afgelast in de regio komend weekend:

Bromfietsbeurs Mierlo, Vlooienmark van Timmermans evenementen in EindhovenExpositie van fotoclub Brandevoort Halfvastenbal C.V. Spekzullekes

Kijk ook op de website van het RIVM voor meer informatie: www.rivm.nl/coronavirus/covid-19


Dit nieuwsbericht is 76 keer bekeken

X
X