Contract getekend voor bouw MFSA De Braak April start bouw stadion Helmond Sport

Gepubliceerd op: 20 januari 2023 9:42
Gewijzigd op: 20 januari 2023 10:00

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

HELMOND
Sportpark De Braak ondergaat de komende jaren een grote metamorfose. Het zetten van de handtekeningen van de aannemers en de gemeente Helmond, vorige week, onder de aannemingsovereenkomst is de officiële start van de realisatie van de MFSA (Multi Functionele Sport Accommodatie) De Braak. Daarover werd de gemeenteraad via deze Raads Informatie Brief geïnformeerd.

Op deze campus is ruimte voor de praktijkschool van OMO SG Helmond, een sporthal voor het Dr. Knippenbergcollege van OMO SG Helmond en de sportverenigingen in Helmond, de amateurvoetbalvereniging SV De Braak, JVDI de Fysioclub en het nieuwe stadion voor Helmond Sport.

Eind vorig jaar ging de gemeenteraad ermee akkoord dat het project 4,8 miljoen duurder werd dan de begrote 31,4 miljoen euro. De enorme prijsstijging van bouwmaterialen was de oorzaak van die prijsverhoging.
De aannemers Wijnen Bouw Someren, Elektro Vogels Helmond en Megens Installaties Druten kregen na een aanbestedingsprocedure de opdracht. De overeenkomsten met de gemeente voor de bouw werden dinsdag j.l. door hen ondertekend.

De gemeente laat weten dat de daadwerkelijke bouw naar verwachting begin april wordt gestart.


Dit nieuwsbericht is 133 keer bekeken