Concert door Blaaskapel “Die Zwei Dörfer”

Gepubliceerd op: 17 januari 2018 14:00
Gewijzigd op: 17 januari 2018 15:12

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

Op zondag 28 januari van 14.00 tot 16.00 uur verzorgd Blaaskapel "Die Zwei Dörfer" uit Neerkant en Meijel een concert bij de Stichting Draaiorgels Helmond in de Gaviolizaal.

Blaaskapel "Die Zwei Dörfer" is ontstaan in februari 1993.toen de blaaskapellen:
"Die Lustigen Dorfsfreunde" uit Neerkant en de "Tesnuzzikke" uit Meijel samen gingen repeteren. Beide kapellen bestonden ruim 25 jaar als zelfstandige muziekvereniging, maar door bezettingsproblemen werd optreden voor beide groepen steeds moeilijker.

Als 'nieuwe' kapel "Die Zwei Dörfer" beschikken ze over een sterke bezetting met 18 muzikanten. Er wordt, onder leiding van Jo Oomen, enthousiast gerepeteerd aan een gevarieerd repertoire. Het repertoire bestaat uit Egerländer muziek, karakteristieke muziek uit Tsjechië/Slowakije, Oostenrijkse- en Duitse 'Stimmungs'-muziek, aangevuld met diverse soorten dans- en amusementsmuziek. Kortom weer voldoende ingrediënten voor een sfeervol concert te midden van de draaiorgels

Vooraf, in de pauze en na afloop kunt u genieten van onze Helmondse draaiorgels. De Gaviolizaal met monumenten en een stukje geschiedenis en cultuur in de cultuurstad Helmond heet u welkom. De toegang is gratis. Wel zien wij na afloop van het concert een vrijwillige bijdrage in onze donatiepijp.

Onze deskundige vrijwilligers staan klaar om u tekst en uitleg te geven over de orgels. Wilt u zelf actief zijn dan is het ook mogelijk uw draaiorgeldiploma te halen op “onze Klenne”. Verder kan men ook kijken naar de snaarinstrumenten en accordeoncollectie van Arie Willems met exemplaren meer dan 100 jaar oud. Heeft u een dorstige keel gekregen dan is er de horeca om u van een glaasje fris of een biertje te voorzien.

Door de groei van het aantal bezoekers en activiteiten kunnen wij ook extra vrijwilligers, vooral voor de horeca gebruiken. Heeft u interesse om ook een stukje bij te dragen aan de Helmondse cultuur en monumenten neem dan contact op met de Stichting Draaiorgels Helmond.

De Gaviolizaal is te vinden aan de Torenstraat 36a, 5701 SH Helmond. Openingstijden zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Groepen van minimaal 10 personen ook mogelijk op afspraak.

Dit nieuwsbericht is 856 keer bekeken