Concert van accordeonduo TOEAC in de Cacaofabriek

Gepubliceerd op: 17 januari 2018 12:22

Nieuwsbericht door: Christel Sanders

‘De accordeons dartelen om elkaar heen, vullen elkaar aan en laten elkaar los. Als in een echte dans.'


Helmond: Omdat ze samen opgroeiden in Brabant en al geruime tijd een duo vormen, zijn ze perfect op elkaar ingespeeld. Ze zijn goed. Zó goed zelfs dat ze met het cijfer 12 afstudeerden aan de Koninklijke Academie voor muziek in Kopenhagen.
Een 12? "Dat is het hoogste cijfer in het Deense onderwijs", verklaart accordeoniste Pieternel Berkers (Gemert, 1986). Zij vormt samen met Renée Bekkers (Erp, 1985) het duo TOEAC. Nadat ze het conservatorium in Tilburg hadden afgerond bij Ronald van Overbruggen, gingen Berkers en Bekkers naar The Royal Danish Academy of Music in Kopenhagen.


Het accordeon is aan een heuse klassieke opmars bezig. Ook TOEAC wil graag zo veel mogelijk mensen kennis laten maken met het accordeon als klassiek instrument. Om dat te bereiken stellen ze zelf hun programma’s samen, overleggen met componisten met betrekking tot nieuwe composities en werken ze regelmatig samen met kunstenaars uit andere disciplines, zoals dans, film, circus en theater. Onlangs waren ze nog te zien tijdens een kerstspecial van Podium Witteman vanuit Carré.


TOEAC geeft concerten in binnen en buitenland en waren te horen en te zien in verschillende (internationale) tv- en radioprogramma’s waaronder ‘De Wereld Draait Door’ en ‘Vrije Geluiden’. Het duo heeft inmiddels 3 CD’s : stuk voor stuk pareltjes, met lovend recensies in de landelijke pers!


Op 20 januari zal de expositie 'Unfolding Landscape' geopend worden met vijf kunstenaars uit Nederland, Engeland en Ierland.
De kunstenaars werken allen met het thema landschap. Toeac zal met werken van o.a. Edvard Grieg een link maken naar deze expositie.

‘Kom naar het concert om zelf deze dans te ervaren’
Aanvang: 15.00 uur
Entree: € 7,50 graag reserveren www.cacaofabriek.nl of bel: 0492 529009
Plaats: Exporuimte Cacaofabriek
Cacaokade 1
5705 LA Helmond


Let op: vol is vol

Dit nieuwsbericht is 867 keer bekeken

X
X