Complete programma Senioren Vakantie Week

Gepubliceerd op: 8 juni 2018 21:00
Gewijzigd op: 7 juni 2018 15:42

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Mierlo-Hout, Voorpagina

Mierlo-Hout: Binnenkort viert de Senioren Vakantie Week haar 10 jarig jubileum. Daarom vinden er een tal van activiteiten plaats in die week!

Maandag 13 augustus:
De activiteiten die in Savant Alphonsus gaan plaatsvinden zijn: biljarten en de verwenmiddag. Op deze middag kan men zich ook laten verwennen door vakkundige mensen op gebied van voetmassage en pedicure, nagelverzorging, schoonheidsbehandeling en haarverzorging. Er is een chiropractor met meetapparatuur. U kunt kennismaken met Chinese acupunctuur. In de achtertuin gaan de Jeu de Boules ballen weer rollen ( wie hier aan meedoet is verplicht om 3 wedstrijden per middag mee te doen, dit in verband met het programma). Bij de baan is een tent geplaatst; bij goed of slecht weer altijd nuttig. De fietsers maken deze dag een fietstocht in de omgeving en genieten van de natuur. Om 18.00 uur is er een uitgebreid warm en koud buffet,met vooraf bospaddenstoelensoep en als toetje bavarois. E.e.a. wordt opgeluisterd met livemuziek.

Dinsdag 14 augustus:
Activiteiten in/bij Savant Alphonsus: biljarten, schaken en Jeu de Boules. Op deze middag kunnen de kienliefhebbers hun hartje weer ophalen (hiervoor geldt verplicht inschrijven). Om 8.30 staat de bus voor en om 9.00 uur vertrekt de bus naar Maastricht ( denk aan paspoort of identiteitsbewijs) Vanuit Maastricht vaart u de Maas stroomafwaarts om via de sluis van Bosscherveld op de Zuid-Willemsvaart te komen. U volgt dit oude kanaal uit 1825 (het lijkt wel een wandelpad in het bos) om bij de sluis van Neerharen negen meter om hoog geschut te worden en dit wordt herhaald in de sluis van Lanaken. Dan komt u op het grote Albertkanaal en ziet u hoe de kanaalgravers zich een weg hebben gebaand door heuvels en mergel.
Aan beide zijden van het schip rijzen de wanden soms 60 meter hoog op uit het water. In de sluis van Ternaaien wordt het schip weer vijftien meter omlaag geschut om weer op de Maas te komen en zo langs de hellingen van de St. Pietersberg richting Maastricht te koersen. Tijdens deze tocht wordt u een Limburgse koffietafel aangeboden. De bus is rond 17.00 uur weer terug bij Alphonsus.
Voor de rolstoelers is een aparte bustocht georganiseerd. Om 13.00 uur staat de speciale touringcar voor bij Alphonsus. We vertrekken om 14.15 uur naar natuurgebied de Peel rondom Deurne. In de bus is een gids aanwezig. U kunt genieten van een beschermd natuurgebied. De bus is om 17.15 uur weer terug en stopt op een plaats waar de deelnemers gaan afsluiten met koffie/thee of fris, frites met snack en een ijsje. Men wordt daarna door vrijwilligers weer terug gebracht naar Alphonsus. Om 17.30 uur is er heldere kippensoep, frites met twee snacks en chocolademousse, wederom opgeluisterd door de aanwezige muzikant.

Woensdag 15 augustus:
Activiteiten in/bij Savant Alphonsus: Jeu de Boules,biljarten, bridgen en kienen. Bij bridgen de partner vooraf opgeven. Om 13.30 uur kunt u handboogschieten bij Houts Welvaren. Een schot in de roos! U gaat er rechtstreeks naar toe. Daar wordt u ontvangen met een kop koffie/thee en gebak. Om 18.00 uur kunt u genieten van Chinese tomatensoep, Chinees buffet en fruitdessert, wederom met livemuziek.

Donderdag 16 augustus:
Activiteiten in/bij Savant Alphonsus: Jeu de Boules, biljarten, schaken, rikken, bloemschikken, jokeren en sjoelen Het sjoelen wordt in twee groepen gespeeld: voor de mensen van de dagbehandeling en overige deelnemers. In de Heerenkamer is er gelegenheid om deel te nemen aan bloemschikken. De fietsers vertrekken om 9.30 uur vanaf Savant Alphonsus richting Best. Tijdens de rustpauze wordt er een lunch aangeboden. Rond de klok van 17.00 uur bent u we weer in Mierlo-Hout. Om 13.30 uur midgetgolf in de Warande; men gaat er op eigen gelegenheid naar toe. U wordt ontvangen met een kop koffie/thee of fris en gebak .Deelnemers die er niet op eigen gelegenheid naar na toe kunnen, gelieve dit vooraf te melden. Om 17.30 uur zijn er weer frites en 2 snacks; maar vooraf eerst een kop heldere groentesoep en als toetje Griekse Yoghurt met slagroom. Dit alles weer onder muzikale begeleiding.

Vrijdag 17 augustus:
Om 13.30 uur verwachten wij alle deelnemers in Savant Alphonsus voor een gratis muziekmiddag. Tevens is er de uitslag van de loterij waarvoor u de hele week loten heeft kunnen kopen. Bij afwezigheid wordt de prijs opnieuw verloot. Tussendoor vindt de prijsuitreiking van de diverse activiteiten plaats. Zorg dat u er bij bent.
Om 18.00 uur is er een barbecue, vooraf heldere rundersoep. Na afloop ijs en een kop koffie/thee met een bonbon. Tijdens de barbecue gevarieerde muziek.

Wij werken met consumptiebonnen en die kosten € 0,50 per bon. Mocht u op het einde van de week bonnen over hebben, dan kunnen die zonder probleem worden “terugverkocht”. De wens van het comité is: “Doe actief mee en beperk u niet alleen tot de diners”.
Dit programma is mede mogelijk gemaakt door onze sponsoren die de senioren van Mierlo-Hout een warm hart toedragen. Daarvoor onze hartelijke dank.

Inschrijving in Woonzorgcentrum Savant Alphonsus in de hal bij de receptie op de volgende data:
woensdag 20 juni 10.00 - 11.30 uur
maandag 2 juli 14.00 - 15.00 uur
donderdag 12 juli 10.00 - 11.00 uur,
vrijdag 20 juli 10.00 - 11.00 uur
woensdag 25 juli 14.00 - 15.00 uur

Dit nieuwsbericht is 485 keer bekeken

X
X