Ons Marij vertelt

Gepubliceerd op: 8 februari 2018 11:00
Gewijzigd op: 8 februari 2018 10:24

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

Hallo allemaal, wa fijn da ge er bent
Bende voor het eerst hier of bende al bekend
Stamp met je voeten je handen in de zij, ik ben Marij en wie ben jij?


Jaja het skonste fistje  van het jaor sta weer vur de deur.
Vandaag begint op veul plekken carnaval 2018.
Dan wonen we weer een paar dagen in het Kattegat,
wai zing'r ok wir is het motto dees jaar in Helmond
Ik vind carnaval echt kei leuk, gullie ook ??
Toen ik hier kwaam wonen viel me gelijk op da er hier kei veul leuke gezellige carnavalsverenigingen zijn.

Mee dansmariekus unne raad van elf unne eigen fotograaf dun hille mikmak hullemaal compleet. De afgelopen jaren ben ik wel eens gewist bij de Kersenpitten, de Kluppels, de Brouwhazen, de Spekzullekus en de Narren , maar er zijn er nog veul meer.
Wa dochte gullie van het Keiebijters kletstoernooi wat ver over de Helmondse grenzen bekend is en waar menig Brabander met een big smile naar kékt.

Hedde gezien hoe Rob Bouman de titel van opperkletsmajoor 2018 won?

geweldig toch dankzij Rob sta, na 10 jaor, de narrekap weer in Helmond.
Unne kei skone opstoet (optocht) hebben we in helmond, de grootste van het zuiden (zeggen ze).
Dun opstoet (optocht) komt trouwens ook op Helmond TV dus vinde het te koud om daar te gaan staan een zondag dan zette gewoon de TV aan. Maar aanwezig zijn bléft het leukste.
5 Dagen kunde ook naar Omroep Brabant kijken naar van alles wat er in Brabant te beleven valt. Dun aftrap is vrijdagmiddag 15.00 uur met 3 uurkus vuraf.
Bij men stoa dees dagen dun hille dag de TV aan als ik niet op reep ben.

En wa denkte gullie van onze stads prins dees jaar?

Daar wil ik het even mee jullie over hebben Prins Briek XLV, William Verkoelen. We hebben allemaal da leuke blad de Keiebijter op de mat gekregen, en daar staat me toch een leuk interview in van onze prins da moete mar is lezen. Ik was gelijk enthousiast, das nog is unne ECHTE leuke prins dees jaor. Wiesten gullie da het er inne is van de harde kern van Helmond Sport zo inne dus mee unne grote smoel, ginne skrik, stoer mar wel mee een klein hartje ;-) las ik in da interview. Het vrouwlijk oog wil ook wa en ook da zit bij prins Briek XLV wel goed. Hij is mede eigenaar van een skon bedrijf in Helmond en zingt zelfs in een koor (wel een stoer koor) de Keiergalmers, unne echte Helmonder in hart en nieren. Komt uit een gezin waar ze trots zijn op Helmond en da MOET in men ogen ook, da zoude meer Helmonders moeten zijn. trots op HUN Helmond.

Bij de bekendmaking van de prins op 6 januari waren natuurlijk ook veul Helmond Sport fans aanwezig da snapte wel, de harde kern had een kei mooi kado speciaal vur onze prins laten maken. Toevallig kwaam men dat kado vurige week onder ogen en ik docht gelijk die moet ik mee de lezers van de loop delen. Ik vind hum zo kei kei gaaf!
De tekening is gemaakt door unne beroemde Helmondse tekenaar die tot ver over de grenzen bekend is.  Ray Nicholson. Een TOP illustrator  met een humoristische tekenstijl.
Ik zag die tekening en keek naar alle details die echt allemaal op prins Briek sloegen, ik docht WOWWW wa kan dieje goeie meens tekenen..niet wetende hoe beroemd hij was ;-) Wa is ie skon war die tekening.

Ik ga weer een end aan het column breien want ik ga men carnavals pekske aan trekken en op reep. Prins Briek XLV, ik wens jou mee heel jou gevolg unne super leuke fénne gezellige carnaval, en da wens ik ook aan alle lezers van De Loop maakt er samen iets gezelligs van.
Op de instagram en facebook van De Loop vinde veul programma's van verschillende verenigingen, en andere leuke uittips vur de carnaval zoda ge oe eigen niet hoeft te vervelen dees dagen. Heel belangrijk mee carnaval (trouwens altijd) glaasje op laat je rijden

#alaaf #fijnfisjenie

Tot de volgende keer, houdoe!

Dit nieuwsbericht is 1362 keer bekeken