Column Jan van Rest

Gepubliceerd op: 14 mei 2018 9:00
Gewijzigd op: 9 mei 2018 14:08

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina
Eropuit!

Het was voor ons echt iets bijzonders: Vooral omdat we door omstandigheden vaak aan huis gebonden zijn: Een paar dagen op stap met het gezin van onze zoon. Het was op hun uitnodiging, dat koers naar Zeeland gezet werd.

Bij Arnemuiden op Walcheren was een huisje gehuurd waar we met z’n zevenen introkken en een paar fijne, ontspannen dagen beleefden. Het meest bijzondere was wel dat we al die dagen full-time optrokken met onze drie Helmondse kleindochters. Als oma en opa zien we hen natuurlijk vrij regelmatig, maar nu waren we echt op elkaar aangewezen. Voor ons een nieuwe en heel plezierige ervaring.

Daarnaast was het fijn om de omgeving te verkennen. Arnemuiden viel mij op omdat bij de ingang van het stadje een bord staat waarmee bezoekers welkom geheten worden door de 5 met name genoemde kerken.

Middelburg is een gezellige winkel en slenterstad, een stad met geschiedenis getuigen ook de mooie oude gebouwen, zoals het stadhuis en de Abdij met de Lange Jan. Met de dames werd een rondvaart gemaakt en natuurlijk werd de horeca niet vergeten. De andere dag bezochten we Veere, ook al zo’n pareltje. Merkwaardig is de enorme, massieve O.L.Vrouwekerk, veel te groot voor het stadje, zou je zo zeggen en het voormalige stadhuis met zijn romantisch slanke toren.

Er was gezorgd voor een rolstoel voor opa. Dus de pater familias hoefde maar te zitten, en dank zij de ‘pushing power’ van ook de jongedames kwam hij overal. Op de terugreis naar huis gingen we nog even kijken bij de indrukwekkende Oosterschelde zeewering en Neeltje Jans. Het waren een paar fijne dagen.

Dit nieuwsbericht is 147 keer bekeken

X
X