College en raad bezoeken Helmond-West

Gepubliceerd op: 10 februari 2020 15:19

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Helmond-West, Voorpagina

Helmond-West: Zaterdag 8 februari bracht het college en de raad van Helmond een bezoek aan de wijk Helmond-West. Na een warm ontvangst in wijkhuis Westwijzer opende Willem Zerstegen (voorzitter van de wijkraad Helmond-West) het wijkbezoek met een welkomstwoord en een fotopresentatie over projecten in de wijk. 

Het vervolg van het ochtendprogramma bestond uit een wandeling door de wijk. De aanwezigen hadden de keuze uit twee wandelroutes. De eerste route bracht het gezelschap langs een openbare tuin die door buurtbewoners wordt bijgehouden en de opgeknapte speeltuintjes aan het Markiesveld en Distelveld. Daarnaast werd een historische plek bij het ‘Oude Huys’ bezocht, waar buurtbewoners het initiatief hebben genomen het beeld van ‘Maria van Brabant’ een mooiere plek in de buurt te geven.

De aanwezigen die aansloten bij de tweede route liepen richting Houtsdonk. Daar werden zij verwelkomt door buurtbewoners in ‘De Buurtkamer’, een gezamenlijke ruimte in één van de flats. De secretaris van de wijkraad, Johan Verstappen, vertelde dat buurtbewoners actief het groen rondom de flats bijhouden. Ook hebben zij ervoor gezorgd dat er een jeu de boulesbaan is gerealiseerd met al veertig leden en er worden ieder jaar diverse activiteiten in de buurt georganiseerd, zoals: burendag,  NL Doet en een vrijwilligers bedankdag. Kortom: een voorbeeld van sociale cohesie in de wijk.

F Vincent Knoops Fotografie


Dit nieuwsbericht is 310 keer bekeken

X
X