Collecte voor de Hartstichting gaat weer van start

Collecte voor de Hartstichting gaat weer van start
Gepubliceerd op: 31 maart 2022 12:53

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

HELMOND Juist in het jaar waarin Hartstichting Helmond haar gouden jubileum zou gaan vieren (2020), kwam door corona de jaarlijkse collecte tot stilstand; ook het daaropvolgende jaar kon door deze pandemie niet gecollecteerd worden. De dames en heren wijkhoofden en collectanten zijn dan ook maar wat blij dat ze binnenkort (10 tot en met 16 april) weer bij de Helmondse bevolking mogen aanbellen voor een bijdrage voor het goede doel.

Iedereen een gezond hart. Dat is de droom van de Hartstichting. Want met een gezond hart haal je meer uit het leven. Al meer dan 55 jaar investeren ze in onderzoek en innovatie op het gebied van preventie en zorg. Maar net zo belangrijk vinden zij het om Nederlanders te helpen hun hart te kennen en goed voor hun hart te zorgen.

Daarom zetten deze wijkhoofden en collectanten zich in om de benodigde gelden bijeen te halen, van deur tot deur, van wijk tot wijk. Voor een geldelijke donatie, muntgeld of briefpapier, maar ook digitaal doneren behoort tot de mogelijkheden. Aan de hand van de QR-code kan men via de telefoon een donatie doen.

Je hoort wel eens dat de collecte niet meer van deze tijd is, niets is minder waar; de huis-aan-huiscollecte zorgt nog altijd voor een wezenlijke opbrengst waarmee de doelen kunnen worden gehaald. Wel heeft ieder goed doel, ook de Hartstichting, te kampen met terugloop van beschikbare collectanten, waardoor straten en soms zelfs wijken niet gelopen kunnen worden. Ook Helmond kent dat probleem. De plaatselijke organisatie is dan ook blij met iedere nieuwe collectant die zich aanmeldt om zich enkele uurtjes per jaar voor dit doel in te inzetten.

Aanmelden kan bij de Hartstichting, per e mail vrijwilligers@hartstichting.nl of per telefoon 070 – 31 556 95. Op de website van de Hartstichting (www.hartstichting.nl/collecte) is ook info en een aanmeldingsformulier te vinden.


Dit nieuwsbericht is 137 keer bekeken

X
X