Coenen, de welbekende familiewinkel uit Helmond opent 1 mei haar deuren in het nieuwe pand in de Elzaspassage

Coenen nieuw pand in Elzas Passage
Gepubliceerd op: 29 april 2021 10:30
Gewijzigd op: 29 april 2021 9:15

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

CENTRUM De Elzaspassage in Helmond krijgt er een juweeltje bij en wel de winkel van het familiebedrijf Coenen. Direct bij de trappen van de parkeergarage en ook van buiten de Elzaspassage bereikbaar, openen Marie-Claire, Joost en hun partner Peter de deuren van de nieuwe winkel Coenen & Co.

De Co van Coenen & Co gaat niet alleen over hun compagnon Peter de Krom maar ook over de diverse samenwerkingsverbanden die ze zijn aangegaan met lokale, bekende en nieuwe ondernemingen. In een gesprek lichten ze graag toe hoe één en ander tot stand is gekomen hoe ze de krachten hebben gebundeld.

Graag hadden ze 1 mei de opening groots gevierd, want ze zijn ongelofelijk trots op het resultaat. Maar iedereen begrijpt dat de omstandigheden zich daar op dit moment niet voor lenen. “Maar zoals mijn vader Ed, die in 1954 de winkel is gestart, altijd zei: Wat in het vat zit verzuurt niet. Dus wat ons betreft houdt Helmond, en natuurlijk ook onze klanten buiten Helmond, dit te goed”, aldus Marie-Claire.

Driehonderd vierkante meter winkelruimte
De nieuwe winkel telt driehonderd vierkante meter (drie keer zoveel als het pand aan de Kerkstraat) en biedt voor de klant alles op het gebied van tafelen, koken, proeven en ervaren. Het uitgangspunt is het gebruiken van de zintuigen. En daarvoor biedt de nieuwe zaak alle mogelijkheden. “Op deze manier sluiten we nog beter aan bij het bourgondische karakter van veel van onze klanten”, vult Peter de Krom aan. De nieuwe zaak is helemaal ingericht op het gebruiken van de zintuigen en het ervaren. Dit is ook één van de belangrijkste redenen voor de verhuizing en uitbreiding. Verder wordt de afstemming qua producten en service nog meer klantgericht. Private shopping gaat bijvoorbeeld ook tot de mogelijkheden behoren. “We willen net als toen mijn vader begon ook nu de hoge kwaliteit handhaven en onze klanten laten voelen dat het om hun wensen gaat”, licht Marie-Claire toe.

Er komen ook workshops in bijvoorbeeld de kookstudio in de winkel, demonstraties van mooie en bijzondere merken en onder andere presentaties van de nieuwste trends. Dit alles op het gebied van lifestyle, koken, tafelen en proeven met als uitgangspunt altijd het nieuwste van het nieuwste in huis te hebben. Helmond is met Coenen & Co een juweeltje rijker in de Elzaspassage.

Foto: V.l.n.r. Marie-Claire Coenen, Peter de Krom en Joost Vos voor de ingang van de Elzaspassage waar hun nieuwe winkel gevestigd is | F DCI Media René Martens


Dit nieuwsbericht is 233 keer bekeken

X
X