Campagne Zorg en Ondersteuning Helmond van start

Gepubliceerd op: 26 augustus 2020 17:13
Gewijzigd op: 26 augustus 2020 17:05

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond: Maandag 24 t/m zondag 30 augustus staat geheel in het teken van Zo Helmond, oftewel Zorg en Ondersteuning Helmond. De gemeente communiceert uitgebreid over de toegang tot zorg en ondersteuning in onze stad. Ieder huishouden ontvangt bijvoorbeeld de Zorgkrant thuis. Daarnaast kunnen inwoners vanaf nu een kijkje nemen op de nieuwe sociale kaart.

Ieder huishouden ontvangt de Zorgkrant

In de Zorgkrant lezen inwoners over de toegang tot zorg en ondersteuning en komen ze meer te weten over verschillende organisaties in Helmond die ondersteuning bieden. Ook delen inwoners hun ervaringen.

Inwoners kunnen altijd bellen naar 14 0492, optie 2
Sommige Helmonders weten de weg naar zorg en ondersteuning al prima te vinden, maar dat geldt (nog) niet voor iedereen. Wanneer inwoners niet goed weten waar ze terecht kunnen met een specifieke hulpvraag, dan kunnen ze altijd bellen naar 14 0492, optie 2. Hier worden zij verder geholpen met hun vraag. Er zijn in Helmond een heleboel organisaties die kunnen helpen. Inwoners mogen ook altijd rechtstreeks contact opnemen met iedereen die in Helmond zorg en ondersteuning biedt.

Alle vragen rondom zorg en ondersteuning zijn welkom
Inwoners kunnen terecht met allerlei vragen, zoals vragen over huishoudelijke hulp, aanpassingen aan een woning, begeleiding, dagbesteding, zorgen over geld, opvoeden, samenwonen, gezondheid, problemen rondom scheiding, mantelzorg, vervoer, rouw en nog veel meer. De hulpvraag wordt zo goed mogelijk in beeld gebracht om de beller verder te kunnen helpen.

Afhankelijk van de hulpvraag, kan een van de sociale teams betrokken worden
Hierin werken deskundige medewerkers van verschillende welzijns- en zorgorganisaties samen. Iedere medewerker heeft zijn eigen expertise. De een weet bijvoorbeeld alles van opvoeden, de ander weet alles van aanpassingen in huis. Zo worden inwoners altijd goed geholpen. Meer informatie is te vinden op www.zo-helmond.nl.

De nieuwe sociale kaart voor inwoners is beschikbaar

 
Op de website van de sociale kaart Helmond, www.socialekaarthelmond.nl, staan allerlei Helmondse initiatieven rondom zorg en ondersteuning die vrij toegankelijk en gratis zijn voor inwoners. Deze website vervangt de website GuidoHelmond. Via de sociale kaart hebben inwoners de mogelijkheid om zelf oplossingen te vinden voor hun (hulp)vragen. Dit kan over van alles gaan: dagbesteding, activiteiten voor mantelzorgers, zelfhulpgroepen, eetpunten, hulp bij geldzaken, trainingen en cursussen en meer.


Dit nieuwsbericht is 191 keer bekeken

X
X