Camilla Blue live bij Omroep Helmond

Gepubliceerd op: 2 januari 2020 12:50
Gewijzigd op: 2 januari 2020 9:56

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond:  Dinsdag 7 januari treedt Camilla Blue op in grote zaal van de Cacaofabriek, waar een live opname gemaakt wordt voor Tegen de Stroom In, het wekelijkse cultuurprogramma van Omroep Helmond.  Aanvang van het concert: 21.30 uur.

Camilla Blue debuteerde in 2018 met het album ‘Blue’. Analoog opgenomen liet het een warm en vooral uniek geluid horen. De makers van VPRO’s Vrije Geluiden waren alvast onder de indruk. Ze speelde twee nummers tijdens de televisie-uitzending en verscheen op het podium in TivoliVredeburg te Utrecht. Na de release speelde ze onder andere op het hoofdpodium van Jazz in Duketown in ’s-Hertogenbosch en was ze in diverse radioprogramma’s te beluisteren. Ook deed Camilla Blue een kleine tour door Frankrijk. Op 11 september 2018 stond ze voor het eerst op het podium van de Cacaofabriek in een Tegen de Stroom In sessie voor Omroep Helmond. Toen met haar 9-koppige band. Een memorabel concert!

Camilla Blue is alweer klaar om nieuw werk aan de wereld te introduceren. Haar nieuwe rauwe single ‘When I Get Home’ is een bluesy ode aan haar pleegouders. Begin september 2019 ging deze in première. Met enige regelmaat zal ze digitaal een single uitbrengen. Volgend voorjaar moet een en ander resulteren in eerst een EP en vervolgens in haar nieuwe album ‘ Yellow’.

“’Yellow’ wordt volwassener en frisser. Het concept en het proces is anders verlopen dan de vorige keer. Bij Blue voelde ik weerstand. Het leek alsof ik niet volledig vanuit mijzelf mocht schrijven, maar mij moest houden aan een bepaalde emotie of een genre. Bij ‘Yellow’ heb ik dit losgelaten en ben ik vrijer gaan schrijven. Elke dag voel je je anders, sta je anders op: die emoties wil ik uitvergroten. Elk nummer heeft zijn eigen wereld. Verder ga ik met mijn nieuwe band en show een mooie toekomst tegemoet.”

Het repertoire bestaat uit 'bluesy popsongs met een jazzy inslag', een mengeling van modern, klassiek, donkere jazz en pop.

Op het Rockcity Institute in Eindhoven kwam Joyce Deijnen in aanraking met muzikale geestverwanten als gitarist Coos van de Klundert, drummer Daan van der Vorst en bassist Shaquille Pentury. Samen vormden ze de band Camilla Blue.

Het concert op 7 januari, dat deel uitmaakt van de reeks ‘Tegen de Stroom In Sessies’,  zal ruim een uur duren en het eerste deel wordt live uitgezonden in het wekelijkse cultuurprogramma van Omroep Helmond Tegen de Stroom In. Publiek kan het concert gratis bijwonen. Uw aanwezigheid wordt door de muzikanten bijzonder op prijs gesteld. Graag tot dinsdag 7 januari, 21.30 uur in grote zaal van de Cacaofabriek.

Camilla Blue (Joyce Deijnen) uit Lithoijen. (Bron foto; Willem Wouterse).


Dit nieuwsbericht is 119 keer bekeken

X
X