Café Brein: ‘Sporten, ook met hersenletsel’

Gepubliceerd op: 8 november 2018 10:30
Gewijzigd op: 8 november 2018 10:23

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

Binnenstad: Maandag 12 november organiseert Café Brein een ontmoetings- en informatieavond voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Thema van deze avond is ‘Sporten, ook met hersenletsel’. Bewegen is goed voor lichaam en geest. Zeker wanneer je getroffen bent door hersenletsel. Het zorgt voor verbetering van de hersenfuncties en geeft positieve energie. Bovendien kan het de kans op een terugval verkleinen.Toch kan bewegen lastig zijn omdat je vaak geconfronteerd wordt met lichamelijke beperkingen, vermoeidheid, omgaan met prikkels, onzekerheid en angst. Deze avond zal gaan over sporten en bewegen met hersenletsel. Waarom is sporten en bewegen belangrijk? Waar kun je terecht voor een passende bewegingsactiviteit? Wat zijn de mogelijkheden wanneer je last hebt van geheugenproblemen en prikkels? Gastspreker deze avond is Lise van Bokhoven, werkzaam als fysiotherapeut bij Lifestyle Center Laarbeek. Hier wordt een sportprogramma op maat voor mensen met hersenletsel aangeboden. In een rustige omgeving, zonder storende prikkels met persoonlijke aandacht en begeleiding.

Café Brein

Café Brein is de tweemaandelijkse ontmoetingsavond voor mensen met NAH, mantelzorgers en andere betrokkenen. Op deze avonden gaan informatie en gezelligheid samen. Hebt u hersenletsel of bent u partner, familielid of gewoon belangstellende, dan bent u van harte welkom in Café Brein Helmond.

Locatie

Café Brein vindt van 19.30 uur tot 21.30 uur plaats in lunchroom De Keyser aan de Torenstraat 17 in Helmond. Inloop vanaf 19.00 uur. Aanmelden is niet nodig. Voor informatie kunt u contact opnemen met Lunchroom de Keyser T 0492 590609

Dit nieuwsbericht is 98 keer bekeken

X
X