Burgemeester trots op Helmondse inwoners

Gepubliceerd op: 7 januari 2021 9:30
Gewijzigd op: 7 januari 2021 9:12

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

HELMOND De digitale nieuwjaars-receptie vond dit jaar evenals de voorgaande jaren plaats in het Speelhuis. Ditmaal zonder publiek en met een aantal nieuwe elementen. 

De burgemeester trapte de uitzending af met haar jaarlijkse nieuwjaarstoespraak. Hierin blikte zij uitgebreid terug op de coronacrisis die het jaar 2020 tekende. Het verdriet, de onzekerheid en het onbegrip. Maar zij sprak ook lovende woorden voor de inwoners, met name de jeugd. “Heb geloof in de toekomst”, sprak zij richting hen uit. 

Ze beloofde in haar toespraak de komende jaren extra te investeren in de Helmondse jeugd: het tegengaan van jeugdwerkloosheid, het aanpakken van schulden en het tegengaan van de toenemende jeugdcriminaliteit.

Tijdens de uitzending kregen een aantal Helmondse talenten een podium. Zo sprak Wim Daniels een column uit, trad ‘Hit the Road’-winnaar Sem Jansen op en werd een animatiefilm van de Helmondse Lava getoond. 

Hoogtepunt van de avond? Het verrassen van 4 Helmondse Helden. “Ik ben trots op alle inwoners die een extra stapje hebben gezet voor een ander in deze crisis. 4 Personen benoemen we tot Helmondse Held, zij staan symbool voor alle gelijksoortige initiatieven die zijn opgestaan in onze stad in 2020”, aldus burgemeester Blanksma. Vervolgens zagen we hoe Aziz El Mansouri (Mansouri Gym), Erica en Irma Martens (Dubbel Trubbel) en Isabelle van Esch werden verrast met een Hellemond Gift van 500 euro. 

Niet alleen zij werden verrast, ook de kijkers met een Helmonds woonadres maakten kans op een cadeau. De collegeleden en jeugdburgemeester verdeelden 30 lokaal ingekochte cadeaus door het grabbelen van ticketnummers. Zo werden er onder andere Helmonders blij gemaakt met een klok van de Job Factory, een diner bij de Deftige Aap (zodra het weer kan) en een Hellemond Gift van 500 euro.

Alle winnende ticketnummers kunnen worden terugvonden op de website van de gemeente Helmond.

Foto: Hoogtepunt van de avond!  Het verrassen van 4 Helmondse Helden.  Irma en Erica Martens (Dubbel Trubbel, links-boven), Aziz El Mansouri (Mansouri Gym) en Isabelle van Esch werden verrast met een Hellemond Gift van 500 euro.


Dit nieuwsbericht is 905 keer bekeken

X
X