Buitengewoon wonen in Helmond Brandevoort

Buitengewoon wonen in Helmond Brandevoort Kilimanjarowonen
Gepubliceerd op: 2 april 2021 13:00
Gewijzigd op: 1 april 2021 15:36

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Gepubliceerd in: Brandevoort, Voorpagina

BRANDEVOORT Samen met goede buren wonen in een duurzaam energieneutraal woongebouw met uitzicht op het park in de nieuwe slimme wijk in Brandevoort? Samen met buren delen van gemeenschappelijke voorzieningen, praktische zaken als gereedschap, kennis en lief en leed? Met respect voor ieders privacy af en toe samen iets doen en elkaar als goede buren helpen als dat nodig is. Dat is het project ‘Buitengewoon’.

Meer dan alleen wonen
Onderzoek wijst uit dat mensen langer gezond blijven, gelukkiger zijn en ouder worden in een omgeving waar zij mensen kennen en gekend zijn. Wij zoeken 45+’ers die samen met ons een woonomgeving willen creëren waar met respect voor ieders privacy het gemakkelijk is om contact te hebben met buren en waar burenhulp vanzelfsprekend is. Wij ontwikkelen en bouwen samen in eigen beheer levensloopbestendige appartementen in twee lagen, met privé buitenruimte. We willen daarnaast een aantal ruimtes voor gemeenschappelijk gebruik, zoals een collectieve fietsenstalling met oplaadpunten, een ontmoetingsruimte en klusruimte.

We hebben een hele lange aanloopperiode gehad, maar nu is het moment aangebroken waarop ontwikkeling daadwerkelijk kan starten. We hopen in 2021 het hele plan verder te ontwikkelen en begin 2022 te gaan bouwen. We bouwen samen in Collectief Particulier Opdrachtgeversschap. Dit betekent dat we zelf opdrachtgever en ontwikkelaar zijn waardoor we veel invloed hebben op gebouw, woningen en woonconcept.

Brainport Smart District
Aan de noordkant van de wijk Brandevoort in Helmond, tussen de spoorlijn en de A270, ontwikkelt de gemeente Helmond samen met de Stichting Brainport Smart District een bijzondere wijk. Met circulair gebouwde woningen, energie-positieve en waterzuinige woningen in een groene omgeving, krijgt de wijk een bijzonder karakter met veel groen, met ontmoetingsplekken en rust. Auto’s zullen in de eindfase aan de randen van de wijk een plek krijgen, op loopafstand van de woningen. In de hele wijk is heel veel aandacht voor duurzaamheid en ‘slimme’ oplossingen. Wij wonen straks dichtbij de voorzieningen in Brandevoort en op loopafstand van het station.

KilimanjaroWonen
Wij laten ons ondersteunen door de professionele adviesorganisatie KilimanjaroWonen. Zie ook voor andere projecten: www.kilimanjarowonen.nl.

Belangstelling?
Meldt u aan voor de digitale informatiebijeenkomst op woensdagavond 14 april 2021, via www.kilimanjarowonen.nl, onder vermelding van ‘informatieavond Buitengewoon’.


Dit nieuwsbericht is 783 keer bekeken

X
X